Now Reading:
Povećanje standarda u zdravstvu jedan od glavnih prioriteta Varaždinske županije – sve zdravstvene ustanove dobit će novu opremu, a evo koji su kapitalni projekti u planu
Full Article 3 minutes read

Povećanje standarda u zdravstvu jedan od glavnih prioriteta Varaždinske županije – sve zdravstvene ustanove dobit će novu opremu, a evo koji su kapitalni projekti u planu

Povećanje standarda u zdravstvu jedan je od glavnih prioriteta nove varaždinske županijske vlasti, a u planu ili u nekoj od faza realizacije je velik broj projekata i investicija.

Jedno od kapitalnih ulaganja u narednom razdoblju odnosi se na projekt Centralnog operacijskog bloka u sklopu Opće bolnice Varaždin. Zavod za javno zdravstvo u krugu varaždinske bolnice planira izgradnju nove zgrade čime će sve službe biti pod istim krovom, piše Župan.hr.

Uz to, uredit će se i Respiracijski centar Klenovnik i Jedinica za liječenje moždanog udara u Varaždinu, a sve zdravstvene ustanove dobit će opremu i vozila. Varaždinska županija nastavlja ulagati i u ljude pa će tako i ubuduće liječnicima i zdravstvenim radnicima više i visoke stručne spreme iz svih zdravstvenih ustanova kojima je osnivač subvencionirati stambene kredite. Za tu svrhu mjesečno izdvaja oko 30.000 kuna, a ukupan iznos subvencioniranih kamata za pet godina iznosi 1,8 milijuna kuna.

Varaždinska bolnica prijavila je projekt rekonstrukcije i opremanja zgrade dnevnog boravka za starije osobe u Novom Marofu. Cilj projekta je kroz rekonstrukciju i opremanje zgrade u Novom Marofu radi uspostave izvaninstitucijske usluge dnevnog boravka za starije osobe unaprijediti socijalnu infrastrukturu na području županije. Vrijednost ove investicije je čak 14,4 milijuna kuna, a Županija prošle godine je osigurala iznos od 225.000 kuna za izradu glavnog projekta.

Nedavno je završena i nova zgrada dnevne bolnice i objedinjenoga hitnog bolničkog prijama vrijedna 74 milijuna kuna.

U sklopu projekta uređenja Respiracijskog centra u Klenovniku povećat će se kapacitet na odjelu za mehaničku potporu disanja čime će se optimizirati resursi bolničkog zdravstvenog sustava te poboljšati pristup održivim visoko kvalitetnim zdravstvenim uslugama. Ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na oko 7 milijuna kuna, a planira se financirati kreditnim zaduženjem Varaždinske županije, piše Župan.hr.

U sklopu Jedinice za liječenje moždanog udara u varaždinskoj bolnici organizirat će se kapacitet od 6 kreveta u dvije sobe i urediti radna prostorija medicinskih sestara koje prate i zbrinjavaju pacijente.

U iduće tri godine kroz tri faze sanirat će se i rekonstruirati bazen Minerva. Prva faza odnosi se na sanaciju školjki vanjskih bazena, uređenje keramičkih podloga unutar i van bazena te uređenje okoliša, dok druga faza obuhvaća uređenje unutarnjih bazena i ulaganje u pripremu za obogaćivanje ponude novih vodenih atrakcija.

U sklopu treće faze projekta kompletno će se urediti prostor wellnessa gdje će se stvoriti bolji uvjeti za postojeću ponudu usluga i novu ponudu Bolnice; prostori za masaže, finske, turske i tematske saune, hladne kupke, hidromasažne kade.

www.sjever.hr / zupan.hr
03.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.