Now Reading:
Župan Koren sastao se s direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – glavna tema: energetska obnova najvažnije županijske zdravstvene ustanove
Full Article 2 minutes read

Župan Koren sastao se s direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – glavna tema: energetska obnova najvažnije županijske zdravstvene ustanove

Koprivničko-križevački župan Darko Koren u petak se sastao s direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sinišom Kukićem.

Koren i Kukić razgovarali su o projektima energetske obnove na području Koprivničko-križevačke županije, a župan Koren izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Fondom i realiziranim projektima istaknuvši kako je njihova međusobna komunikacija na visokoj razini.

Glavna tema sastanka bio je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i produljenju razdoblja provedbe projekta energetske obnove centralne bolničke zgrade koprivničke Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek”.

Ravnatelj Mato Devčić pojasnio je objektivne okolnosti koje nalažu potrebu produljenja roka u kojima se mogu realizirati dobivena financijska sredstva za projekt, istaknuvši kako su koronavirus i procedure u postupcima javne nabave pomaknule početne rokove energetske obnove koja bi trebala biti gotova do ljeta iduće godine. Riječ je o projektu najveće i najvažnije zdravstvene ustanove na području županije, kazao je Devčić, čija će se važnost i vrijednost itekako iskazati u narednim desetljećima.

Kukić je iskazao potporu projektu te dodao kako će se inicirati i dodatni razgovori u resornim ministarstvima po tom pitanju. Istaknuo je kako je suradnja sa Županijom i ustanovama na njenom području odlična i kazao kako se Fond trudi biti što prisutniji i učinkovitiji u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ove je godine u odnosu na prošlu povećan i iznos sredstava kroz javne pozive, točnije korisnicima je na razini države za energetske projekte na raspolaganju 848 milijuna kuna.

www.sjever.hr / kckzz.hr
02.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.