Now Reading:
Župan Koren u Molvama prisustvovao svečanom potpisivanju ugovora o izgradnji Doma za starije osobe
Full Article 3 minutes read

Župan Koren u Molvama prisustvovao svečanom potpisivanju ugovora o izgradnji Doma za starije osobe

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić danas su u Molvama prisustvovali svečanom potpisivanju ugovora kojim kreće realizacija projekta “Punina života” čime će se unaprijediti socijalna infrastruktura na području Općine Molve. Projektni prijavitelji su Samostan Uznesenja BDM franjevaca konventualaca i Općina Molve te Koprivničko – križevačka županija kao projektni partner.

Izgradnjom i opremanjem objekta za pružanje cjelodnevnog boravka će se doprinijeti socijalnoj uključenosti i aktivnom starenju osoba koje, u kontekstu modernih vremena i rasipanja tradicionalne obitelji, prolaze kroz proces izolacije i doživljavaju osjećaj usamljenosti – pojasnio je gvardijan i župnik Zdravko Tuba koji je potpisao ugovore s Krešimirom Habijancem ispred tvrtke Bistra koja će izvoditi radove te Vedranom Petrovićem ispred tvrtke Petgrad koja će pružiti uslugu nadzora.

Vrijednost projekta je 10,4 milijuna kuna, a sredstva su osigurana iz fonda Europske unije te kroz potpore Općine Molve i Županije, a radovi bi trebali biti dovršeni do lipnja iduće godine.

Načelnik Općine Zdravko Ivančan koji je potpisivanju prisustvovao s predsjednikom Općinskog vijeća Zdravkom Tubom, dodao je da će projekt omogućiti mještanima treće dobi da borave u Centru uz crkvu te da koriste razne društvene sadržaje i sudjeluju u različitim aktivnostima, kao što je i vrt koji će im poslužiti za uzgoj cvijeća, povrća i ljekovitog bilja.

– Za projekt Doma kupili smo zemljište, izradili projektnu dokumentaciju i prijavili projekt za potporu iz fonda Europske unije. S ovim projektom ćemo znatno poboljšati kvalitetu života starijih mještana. Zahvaljujem županu Darku Korenu i Županiji na podršci u projektu – naglasio je načelnik.

Prigodnim riječima se obratio i župan Koren koji je istaknuo važnost brige za osobe starije životne dobi koje su često prepuštene same sebi.

– Ovakvi projekti pokazuju koliko je važno u sinergiji ključnih dionika provoditi kvalitetnu socijalnu politiku. Čestitam svima koji sudjeluju, uvjeren sam kako će novi prostori koji će se izgraditi i sadržaji koji će biti na raspolaganju starijim osobama biti od velikog značaja i što je najvažnije, pokazati im da nisu sami i da na nas mogu računati. Županija će biti i dalje podrška kao i do sada – zaključio je župan.

Krešimir Habijanec je na kraju prisutnima prezentirao tehničke karakteristike objekta kazavši kako će sve biti izgrađeno u skladu s visokim standardima. Po završetku potpisivanja ugovora, župan i zamjenik župana su u prisustvu općinskog vodstva obišli i umjetnike koji u prostorima Općine povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa oslikavaju pisanicu u maniri naivnog slikarstva.

www.sjever.hr
31.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.