Now Reading:
Načelnica Jureković odlučila odgovoriti na prozivke svojih prethodnika – “Dragi mještani, svojim ste novcem platili više od 127 tisuća kuna za putovanja bivšeg načelnika i predsjednika Općinskog vijeća”
Full Article 3 minutes read

Načelnica Jureković odlučila odgovoriti na prozivke svojih prethodnika – “Dragi mještani, svojim ste novcem platili više od 127 tisuća kuna za putovanja bivšeg načelnika i predsjednika Općinskog vijeća”

Potaknuta učestalim prozivkama od strane svojih prethodnika načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković na svom je službenom Facebook profilu objavila drugi po redu status naslova Istina o sposobnima, kojim je, kako je napisala odlučila u narednom razdoblju javno iznositi svu istinu o načinu rada bivše vlasti, te o tome kako su raspolagali proračunskim novcem.

– Osim višemilijunskih dugova koje sam zatekla preuzimajući dužnost načelnice, Sposobni su nam ostavili i ispražnjen općinski račun, točnije, na dan primopredaje na njemu je bilo svega 82 tisuće kuna. Iako je još 2020. godine Općinsko vijeće donijelo Odluku, koju je potpisao tadašnji predsjednik Vijeća Zvonko Očić, a prema kojoj Općina Krapinske Toplice u Proračunu za 2021. godinu treba osigurati sredstva u iznosu od 1,55 milijuna kuna za sufinanciranje projekta izgradnje novog vatrogasnog doma, Sposobni nisu bili sposobni to učiniti – napisala je Jureković u svom prvom postu.

U srijedu je pak objavivši novi post, obavijestila svoje sumještane kako je iz općinskog proračuna od 2017. do 2020. godine isplaćeno više od 127 tisuća kuna za troškove putovanja i smještaja, za kako je objasnila, bivšeg načelnika Ernesta Svažića i bivšeg predsjednika Općinskog vijeća Zvonka Očića.

– Putovalo se po nekoliko puta u Kinu, u Izrael, u Slovačku, u Njemačku, u Kanadu.., a plaćali ste se vi svojim novcem i malo egzotičnija putovanja, poput onih u Argentinu i Pariz. Sposobni nisu propustili za naše novce obići niti hrvatsku obalu i upoznati ljepote Hvara, Paga i Šibenika. Iako ne vidimo da su u naše Krapinske Toplice nakon toga navalili investitori iz Kine, Izraela, Slovačke, Kanade, Francuske ili Njemačke, još uvijek možda postoji mogućnost da se javi netko iz daleke Argentine, u koju smo putovanje bivšem načelniku platili 15.962,78 kuna – napisala je načelnica Jureković i dodala da su možda još neka putovanja plaćena i iz troškova uz Dane općine i slično, a na koje je u prošlom mandatu potrošeno 478.400 kuna.

– To za sad ne znamo, dok se ne dovrši detaljna revizija. A baš nas zanima na što je konkretno potrošeno tih nešto malo manje od pola milijuna kuna, s obzirom na to da se Dan općine financira preko Turističke zajednice, a ne direktno iz Općinskog proračuna. Na kraju, spomenula bih samo još i to da je, nakon što su se umorili od svih tih putovanja i gošćenja na vaš račun, bivši načelnik po isteku svog mandata iskoristio i mogućnost da mu vi svojim novcem platite još dodatnih 6 mjeseci odmora, za što ste sveukupno izdvojili još dodatnih 95.220,40 kuna. Ne mogu, niti imam ikakvo pravo govoriti u njihovo ime, ali uvjerena sam da su vam Sposobni izrazito zahvalni što ste im sve to omogućili – zaključila je načelnica Jureković.

www.sjever.hr / Facebook Gordana Jureković
30.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.