Now Reading:
ODRŽANA SJEDNICA Klanječki vrtić u novoj zgradi sada pohodi duplo više vrtićaraca – poznati i dobitnici priznanja Grada Klanjca za 2022.
Full Article 2 minutes read

ODRŽANA SJEDNICA Klanječki vrtić u novoj zgradi sada pohodi duplo više vrtićaraca – poznati i dobitnici priznanja Grada Klanjca za 2022.

U ponedjeljak je u velikoj gradskoj dvorani održana sjednica Grada Klanjca na kojoj je, između ostalog donesena odluka kojom se daje suglasnost za dugoročno kreditno zaduženje Zagorskom vodovodu za nabavu voznog parka u iznosu od 5 milijuna kuna.

Iz tog razloga sjednici je nazočio i direktor Zagorskog vodovoda Mario Mihovilić koji je vijećnicima rastumačio razloge zaduženja navodeći povoljne kreditne uvjete s malom kamatom. S obzirom da je vozni park u lošem stanju i vozila se otpisuju, vijećnici su jednoglasno prihvatili odluku kojom će obnoviti 30% voznog parka.

Nadalje, zbog velikog interesa za upisom djece, vrtić je preseljen u novu zgradu gdje sada umjesto dvije postoje četiri vrtićke skupine, te umjesto donedavnog kapaciteta od 45 vrtićaraca sada vrtić pohodi duplo više djece, odnosno 101 dijete.

U proračunu za 2021. godini zabilježen je manjak u poslovanju od 600 000 kuna što se odnosi na odobrena sredstva iz EU fondova još nisu obrađena i isplaćena. Tako se za vrtić još očekuje druga tranša od 3,5 milijuna kuna i 400 000 kuna za rekonstrukciju spomen parka Antuna Mihanovića.

Donesena je odluka o dodjeli priznanja Grada Klanjca za 2022. godinu koja će biti uručena na svečanoj sjednici.

Za povelju Grada Klanjca je ispred Udruženja obrtnika predložen Dane Cindrić, koji se već 40 godina bavi krovopokrivačkim radovima na području grada. Za plaketu Grada Klanjca, predložena je i prihvaćena Jadranka Husnjak, dugogodišnja profesorica povijesti u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića Klanjec. DVD-u Lučelnica povodom 90. obljetnice postojanja također će pripasti plaketa Grada Klanjca.

Gradonačelnik Zlatko Brlek vijećnicima je podnio polugodišnje izvješće o radu.

U program potpore u poljoprivredi za 2022. godinu predviđeno je sufinanciranje uzgoja zagorskog purana i osjemenjivanje plotkinja goveda za što je osigurano 25 000 kuna.

Definirano je upravljanje grobljem, odnosno dodjeli grobnih mjesta na novouređenom groblju, a javna ovlast za to dodijeljena je trgovačkom društvu Zelenjak d.o.o. na neodređeno vrijeme.

Dimnjačarske poslove na području Grada Klanjca obavljat će tvrtka LEUŠTEK j.d.o.o. iz Poznanovca.

www.sjever.hr
29.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.