Now Reading:
Kneginečki umirovljenici i ove godine dobivaju uskrsnicu – kreće i osnivanje Turističke zajednice Varaždinski bregi
Full Article 3 minutes read

Kneginečki umirovljenici i ove godine dobivaju uskrsnicu – kreće i osnivanje Turističke zajednice Varaždinski bregi

Na desetoj sjednici Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec jednoglasno je usvojeno 13 točaka dnevnog reda, među kojima je bila i odluka o osnivanju Turističke zajednice Varaždinski bregi, a ukinut je i jedan upravni odjel.

Prihvaćene su Odluka o ustrojstvu i djelokrugu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Gornji Kneginec kao i Odluka o određivanju koeficijenata za obračun plaća službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Gornji Kneginec. Ovim se odlukama ukida Odsjek za prostorno uređenje i graditeljstvo i umjesto njega uvodi Odsjek za upravno-pravne poslove.

Usvojene su Analiza stanja sustava civilne zaštite na području Općine Gornji Kneginec u 2021. godini i Plan razvoja sustava civilne zaštite na području Općine Gornji Kneginec za 2022. godinu s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje.

Na prijedlog općinskog načelnika Gorana Kaniškog Općinsko je vijeće prihvatilo Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći umirovljenicima, nezaposlenima i korisnicima zajamčene minimalne naknade. Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 150 kuna bit će isplaćena umirovljenicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Varaždin i nezaposlenim osobama prijavljenim u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje koji imaju prijavljeno prebivalište na području Općine. Uskrsnice umirovljenicima podijelit će se od 11. do 13. travnja.

Poseban je naglasak i na Odluku o potpisivanju Sporazuma o suradnji na osnivanju Turističke zajednice „Varaždinski bregi“. Ovom se odlukom stvara mogućnost za osnivanje nove Turističke zajednice koja će obuhvaćati općine Gornji Kneginec, Beretinec, Sveti Ilija i Vidovec. Iako Općina Gornji Kneginec ima vlastitu Turističku zajednicu nove zakonske odredbe omogućuju povećanje djelokruga turističkih zajednica na više lokalnih samouprava kao i mogućnost za dobivanje sredstava Ministarstva turizma i sporta za osnutak istih. Nova Turistička zajednica značit će novi zamašnjak razvoju turizma na ovom području.

Deseta točka dnevnog reda bio je prijedlog Odluke o pristupanju Općine u LAG Sjeverozapad. LAG Sjeverozapad obuhvaća 14 jedinica lokalne samouprave sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije s ciljem podrške razvoju ruralnih regija. Članstvom u LAG-u omogućit će se Općini veća i efikasnija podrška u pristupanju natječajima vezanim uz ruralni razvoj.

Općinski su vijećnici također prihvatili i Zaključak o prihvaćanju Izvješća o obavljenoj financijskoj reviziji Općine Gornji Kneginec za 2020. godinu. Državni ured za reviziju donio je bezuvjetno mišljenje Općini o financijskim izvještajima i usklađenosti poslovanja. Na kraju sjednice vijećnici su usvojili Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu Trgovačkog društva Čistoća Varaždin.

www.sjever.hr / kneginec.hr
27.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.