Now Reading:
Velika akcija čišćenja ilegalnih odlagališta otpada – Načelnik Sinković: Imat ćemo sada ljepši i čišći, a time i ugodniji Goričan
Full Article 3 minutes read

Velika akcija čišćenja ilegalnih odlagališta otpada – Načelnik Sinković: Imat ćemo sada ljepši i čišći, a time i ugodniji Goričan

Priroda i okoliš posljednjih su desetljeća sve ugroženiji, ne samo zbog industrijalizacije i suvremenog načina života, već i zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca koji onečišćujući okoliš ugrožavaju prirodu, a time i sve nas.

U Općini Goričan itekako su svjesni važnosti očuvanja prirode i zaštite okoliša, stoga su u subotu, u suradnji s preloškim Gradskim komunalnim poduzećem Pre-kom, organizirali još jednu akciju čišćenja ilegalnih odlagališta otpada u Goričanu.

-Potrudili smo se okupiti što više naših mještana, udruga i osnovnoškolaca, kako bismo svi zajedno krenuli u akciju i očistili naš Goričan. Nažalost, još uvijek ima neodgovornih pojedinaca koji bacaju smeće gdje stignu i onečišćuju prirodu – rekao je općinski načelnik Emanuel Sinković koji je i sam zasukao rukave i krenuo u akciju.

Sve je i ovoga puta bilo odlično organizirano: ilegalna su odlagališta otpada detektirana pregledom terena uoči akcije, a dogovorene su i rute za pojedine skupine mještana, kako bi akcijom čišćenja bio obuhvaćen cijeli Goričan.

-U srijedu smo održali sastanak i podijelili se po rutama, svaka ekipa imala je tri, četiri ulice koje je treba počistiti, a čistili smo i područje oko Mure, potoka Trnave, pa i dalje, prema Kotoribi. Pazili smo da ništa od smeća ne ostane iza nas i napunili smo njime desetak traktora, a svo prikupljeno smeće Pre-kom će zbrinuti besplatno. Vrlo sam zadovoljan onime što smo danas napravili, a ova je akcija pokazala nikad veće zajedništvo svih naših žitelja – kazao je Sinković.

Iako je u subotnjoj akciji prikupljeno mnogo smeća, kad je riječ o ilegalnim odlagalištima otpada u Općini Goričan danas je situacija ipak puno bolja nego što je bila ranije.
-Smeća je definitivno manje nego što ga je bilo prethodnih godina. Rezultat je to i našeg truda jer koristimo svaku priliku da, posebice našim najmlađima, ukažemo na važnost očuvanja prirode i okoliša, stoga mi je drago što su se i naši osnovnoškolci uključili u ovu akciju. Imat ćemo sada ljepši i čišći, a time i ugodniji Goričan i nadam se da nećemo tako skoro morati organizirati novu akciju, no bude li potrebe, opet ćemo se okupiti – naglasio je načelnik Sinković.

Koliko su u Općini Goričan posvećeni očuvanju okoliša dokazuje i činjenica da su i u prikupljanju komunalnog otpada Općina i tvrtka Prekom u samom vrhu, među najboljima u Hrvatskoj.

www.sjever.hr
26.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.