Now Reading:
Prva proljetna subota u Čakovcu uz sajam domaćih proizvoda, Dan narcisa i Dan zdravog osmijeha
Full Article 2 minutes read

Prva proljetna subota u Čakovcu uz sajam domaćih proizvoda, Dan narcisa i Dan zdravog osmijeha

Proljetno vrijeme izmamilo je velik broj Čakovčana i ostalih Međimuraca u sam centar Čakovca, čemu su svakako pripomogle i mnogobrojne organizirane aktivnosti i akcije, među kojima svakako najposjećenije sajam domaćih proizvoda “Z vrta na Vaš stol”, Dan narcisa i Dan zdravog osmijeha koje je pozdravila i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

U organizaciji Turističke zajednice grada Čakovca, svatko je danas za sebe mogao naći omiljeni domaći proizvod i pritom podržati domaće proizvođače. Naime u centru grada vrijedni izlagači prezentirali su svoje proizvode u koje je utkano puno rada i ljubavi. Sirevi, meso i mesne prerađevine, ljekovito bilje, vina, rakije, bučino ulje, prerađevine od voća i povrća, lješnjaci, čili umaci… samo su dio ponude domaćih proizvoda.

Mjesec ožujak posvećen je prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Kako je karcinom dojke prva bolest na ljestvici smrtnosti od zloćudnih tumora kod žena, svake se godine već tradicionalno grad “oboji” žutom bojom uz akciju “Dan narcisa”. U organizaciji Županijske lige protiv raka Čakovec na čelu s Husseinom Saghirom i Kluba žena operiranih od raka dojke “Nova Nada” koje vodi Jasenka Štefić, održana je akcija i to na tri gradske lokacije – Trg Republike, Franjevački trg i na čakovečkom jugu. Novac prikupljen donacijama od kupnje cvijeta narcisa, usmjerit će se za rehabilitaciju oboljelih žena i ostalih članova klubova koji djeluju unutar Lige, kako bi povratak u normalan život uz bolest bio što uspješniji, a kvaliteta života sačuvana.

Još jedna tradicija u Čakovcu je i akcija Dan zdravog osmijeha. U organizaciji Hrvatskog stomatološkog društva HLZ-a Čakovec i Društva naša djeca Čakovec, a na inicijativu Hrvatskog društva za dječju i preventivnu stomatologiju, obilježen je Svjetski dan oralnog zdravlja (20. ožujka). Cilj akcije je upozoriti na zabrinjavajuće stanje oralnog zdravlja, posebno kod mlađe generacije te ukazati roditeljima i djeci na važnost prevencije, a sve u opuštenoj i zabavnoj atmosferi. Takva je bila i ove godine uz nastupe djece čakovečkih vrtića Cvrčak, Dječja mašta, Vjeverica i Žibeki, Scifidelity Orchestra, Žakline Hajdarović i Mirka Švende Žige. Organizacijski odbor nove uspješne akcije činili su Tanja Rosić, Gordana Šoltić Siladi i Vladimir Mađarić. 

www.sjever.hr/cakovec.hr
26.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.