Now Reading:
Dvojac u Podravini ukradenim automobilom pod utjecajem alkohola i bez vozačke skrivio prometnu nesreću
Full Article 1 minutes read

Dvojac u Podravini ukradenim automobilom pod utjecajem alkohola i bez vozačke skrivio prometnu nesreću

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 22-godišnjakom sa šireg đurđevačkog područja i osumnjičenim 20-godišnjakom sa šireg koprivničkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Sumnja se da su osumnjičeni u petak, 25. ožujka u jutarnjim satima u Peterancu protupravno oduzeli osobni automobil radi privremene uporabe od oštećenog 41-godišnjaka, a kojim vozilom je oko 4 sata osumnjičeni 22-godišnjak u Peterancu u Ulici braće Radića prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom uslijed neprilagođene brzine te upravljao prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,56 promila te napustio mjesto događaja.  

Također, sumnja se da su osumnjičeni tijekom 24./25. ožujka u Peterancu pokušali protupravno oduzeti dva osobna automobila radi privremene uporabe od oštećenih 20 i 18-godišnjaka u čemu nisu uspjeli.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari protiv obojice osumnjičenika je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku.

Također, protiv 22-godišnjaka će biti podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

www.sjever.hr
26.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.