Now Reading:
KZŽ s 400 tisuća kuna sufinancirala sportske terene OŠ Veliko Trgovišće – Kolar: Ovi će tereni biti ogledni primjerak nadstandarda vanjskih školskih igrališta u Hrvatskoj
Full Article 3 minutes read

KZŽ s 400 tisuća kuna sufinancirala sportske terene OŠ Veliko Trgovišće – Kolar: Ovi će tereni biti ogledni primjerak nadstandarda vanjskih školskih igrališta u Hrvatskoj

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je u srijedu u Velikom Trgovišću tamošnjem načelniku Robertu Grebličkom uručio 400 tisuća kuna vrijedan Ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije vanjskih sportskih terena Osnovne škole Veliko Trgovišće.

Tom je prilikom župan Kolar naglasio kako će ovi sportski tereni biti ogledni primjerak nadstandarda vanjskih školskih igrališta, ne samo u KZŽ nego vjerojatno u dobrom dijelu Republike Hrvatske.

– Školski odbor i Županija kao osnivač dali su suglasnost i prenijeli smo pravo građenja Općini koja je stekla uvjete da se može javiti na natječaj za bespovratna sredstva. Veći dio investicije je zapravo isfinanciran iz proračuna same općine i zbog toga posebna zahvala načelniku – rekao je župan Kolar dodavši da je uloga Županije da se kao osnivač uključi u financiranje.

– Sada kada je vanjski dio s terenima tako sjajno uređen, nismo imali u pripremi izradu fasade odnosno vanjske fasadne ovojnice. No, posljednjih godinu i pol dana nije bilo natječaja za energetsku učinkovitost na koji smo se mogli javiti, ali imamo spremnu dokumentaciju, i na prvi natječaj ćemo se javiti. Nakon energetske obnove škole i nove fasadne ovojnice vjerujem da će ovo biti jedan kompleks škole i školskog igrališta za primjer – kazao je župan te objasnio kako je Županija u proračunu za ovu godinu osigurala 400 tisuća kuna za sufinanciranje ovog projekta.

– S obzirom na obim radova i na sufinanciranje koje je općina ostvarila, u dogovoru s načelnikom mi ćemo u rebalansu proračuna osigurati još 300 tisuća kuna kao pripomoć da se ova financijska konstrukcija zatvori. Veselim se što će uskoro igralište ući u funkciju i vjerujem da će uz dan općine to biti obilježeno na način kakav i ovakva investicija zaslužuje – rekao je Kolar.

Ravnateljica Osnovne škole Veliko Trgovišće Diana Duk-Petek naglasila je kako je iznimno zadovoljna što će djeca konačno moći izaći na sportske terene.

– Jako sam zadovoljna i srce mi je ogromno – kratko je rekla ravnateljica zahvalivši se županu Kolaru i načelniku Grebličkom.

Projekt rekonstrukcije sportskih terena vrijedan je 4 milijuna kuna, a kako je rekao načelnik Greblički trebao bi završiti do Dana općine, odnosno do 15. svibnja.

– U svibnju planiramo svečano otvorenje ovog sportskog kompleksa koji sadržava igralište za nogomet s umjetnom travom, atletsku stazu za trčanje, dva košarkaška igrališta, badminton, odbojku na pijesku, skok u dalj i sprint. Po završetku ovog projekta planiran je i street work out ispred škole te stolni tenis – rekao je načelnik Greblički.

www.sjever.hr
23.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.