Now Reading:
Određen istražni zatvor majci koja je u Podravini pokušala ubiti dvogodišnju kćer
Full Article 2 minutes read

Određen istražni zatvor majci koja je u Podravini pokušala ubiti dvogodišnju kćer

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićene hrvatske državljanke, rođene 1991., i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenice zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva s dobrovoljnim odustankom i lažnog prijavljivanja kaznenog djela, informacije su iz DORH-a.

Navode da postoji osnovana sumnja da je okrivljena 31-godišnjakinja 16. ožujka 2022. u vikendici na području Koprivničko-križevačke županije poduzela radnje u cilju da usmrti svoju kćer, rođenu 2020., ali je od toga odustala prije nastupanja posljedica za dijete. Osnovano se sumnja da je 31-godišnjakinja nakon toga u policijskoj postaji neistinito prijavila kazneno djelo.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenici istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

U petak su iz PU koprivničko-križevačke bili izvijestili da su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju i lažnog prijavljivanja kaznenog djela odnosno da je na širem đurđevačkom području pokušala usmrtiti svoje dijete. Za to je najprije lažno okrivila supruga, djetetova oca. Doznaje se da je svemu prethodila bračna svađa, jer joj je suprug rekao da se namjerava rastati na što je ona njihovu djevojčicu bacila na pod. Ozlijeđenu djevojčicu je odvela u bolnicu slagavši da je dijete ozlijedio suprug kojega je policija uhitila. Ipak je priznala istinu i suprug je pušten, a ona zadržana u pritvoru. Djevojčica je nekoliko dana bila na liječenju u Klaićevoj bolnici u Zagrebu. Puštena je kući i nastavit će živjeti s ocem.

www.sjever.hr
21.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.