Now Reading:
Koprivničko – križevačka županija objavila javne pozive za korisnike iz područja gospodarskih djelatnosti
Full Article 2 minutes read

Koprivničko – križevačka županija objavila javne pozive za korisnike iz područja gospodarskih djelatnosti

Koprivničko-križevačka županija je raspisala Javne pozive za dodjelu bespovratnih sredstava koje spadaju u potpore male vrijednosti za obrtnike i druge gospodarstvenike.

Tako je objavljen poziv za tekući projekt Potpore male vrijednosti, prema kojem se pozivaju zainteresirani gospodarski subjekti do 50 zaposlenih (trgovačka društva, obrtnici, fizičke osobe koje samostalno obavljaju djelatnost, obiteljska poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a, zadruge i ustanove) s područja Koprivničko-križevačke županija, koji su zadržali isti nivo zaposlenosti ili ga povećali, da dostave svoje zahtjeve. Za provođenje tekućeg projekta osigurana su sredstva u proračunu Županije za 2022. godinu u iznosu 400 tisuća kuna.

Sljedeći javni poziv odnosi se na poduzetničke kredite po projektu “Obrtna sredstva za mikro i male poduzetnike”, a gdje se pozivaju gospodarski subjekti sa do 50 zaposlenih i sa sjedištem na području Koprivničko-križevačke županije), da dostave svoje kreditne zahtjeve za obrtna sredstva. Ukupni kreditni potencijal Županije iznosi 30.000.000,00 kuna. Županija će za odobrene kredite subvencionirati kamatnu stopu u visini od 2,00 posto godišnje, fiksno, za cijelo vrijeme trajanja kredita (razdoblje korištenja, počeka i otplate), za što su planirana sredstva u Proračunu Županije za 2022. godinu u iznosu od 500 tisuća kuna.

Tu je i javni poziv za aktivnost – Županijski obrtnički i gospodarski sajmovi u kojem se pozivaju poduzetnici (tvrtke, obrti i zadruge) i poljoprivrednici, koji tijekom 2022. godine sudjelujući na tuzemnim i međunarodnim sajmovima i manifestacijama promoviraju vlastite proizvode, da dostave svoje zahtjeve skladno s Aktivnošću A 100021 za koju je rezervirano 190.000,00 kuna. Županija će subvencionirati 50% nastalih troškova (izložbeni prostor/smještaj/prijevoz), do maksimalno 10 tisuća kuna po izlagaču.

Objavljen je i Javni poziv poslovnim subjektima privatnog sektora za korištenje subvencioniranih kredita po programima “Poduzetništvo mladih, žena i početnika” i “Investicije privatnog sektora“, Javni poziv “Potpora male vrijednosti sufinanciranje kamate za poljoprivrednu proizvodnju” te Javni poziv za Tekući projekt Poticanje izgradnje gospodarskih građevina subvencioniranjem glavnih građevinskih projekata javnog i privatnog sektora.

Za sve dodatne informacije možete se javiti u Obrtničku komoru Koprivničko-križevačke županije na broj 048/624-476.

www.sjever.hr
21.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.