Now Reading:
UPALIO SE ALARM U MULTINACIONALNOJ KOMPANIJI KOJA POSLUJE I U ZAGORJU. Hoće li rat u Ukrajini utjecati na poslovanje i u Krapinsko-zagorskoj županiji?
Full Article 2 minutes read

UPALIO SE ALARM U MULTINACIONALNOJ KOMPANIJI KOJA POSLUJE I U ZAGORJU. Hoće li rat u Ukrajini utjecati na poslovanje i u Krapinsko-zagorskoj županiji?

U tvrtki Vetropack, koja svoje pogone ima u Humu na Sutli, s velikom zabrinutošću i nevjericom prati razvoj događaja u Ukrajini. Mnogi ljudi bježe iz zemlje, a infrastruktura i civilni objekti diljem zemlje teško su oštećeni. I Vetropackova ukrajinska tvornica u blizini Kijeva oštećena je tijekom vojnih aktivnosti. Zahvaljujući pravodobnoj odluci poslovodstva o obustavi proizvodnje, nitko iz lokalnog kolektiva nije ozlijeđen – doznajemo u toj tvrtci.

Kako bi pružio potporu zaposlenicima u Ukrajini, Vetropack trenutno provjerava razne opcije za suradnju s međunarodnim, odnosno nacionalnim humanitarnim organizacijama kako bi ciljano pomogao pogođenim zaposlenicima i po mogućnosti financijski sudjelovao u obnovi nakon završetka vojnih sukoba.

Uz to, Vetropack u narednom razdoblju planira osnovati vlastiti fond. Trenutno su u toku intenzivne pripreme i rješavanje brojnih detalja.

Osim toga brige toj multinacionalnoj kompaniji zadaje i moguća eskalacija te prijenos sukoba u Moldovu.

-Vetropack Holding AG, jedan od europskih vodećih proizvođača staklene ambalaže, s obzirom na dramatičnu eskalaciju u ukrajinskom sukobu spreman je na moguće krizne scenarije za svoju tvornicu u Kišinjevu, glavnom gradu Republike Moldove. Dođe li u blizini tvornice do vojnih aktivnosti, postoji mogućnost privremenog zaustavljanja proizvodnje. U ovoj tvornici Vetropack proizvodi staklenu ambalažu za regionalne kupce, kao i za izvoz u susjedne države – ističu u Vetropacku.

www.sjever.hr 18.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.