Now Reading:
Hoće li uskoro Koprivnica i njen željeznički kolodvor zamijeniti granični prijelaz Goričan po broju pristiglih izbjeglica iz Ukrajine?
Full Article 2 minutes read

Hoće li uskoro Koprivnica i njen željeznički kolodvor zamijeniti granični prijelaz Goričan po broju pristiglih izbjeglica iz Ukrajine?

vlak

U Hrvatsku je dosada ušlo više od 7.300 izbjeglica iz Ukrajine koji bježe pred strahotama ratu u toh zemlji. Prema nekim procjenama Hrvatska očekuje da bi u našu zemlju moglo stići njih više od 20 tisuća.

“Ovo je humanitarna kriza u Europi bez presedana, više od tri milijuna ljudi je napustilo Ukrajinu, nažalost ostvaruju se scenariji koji su išli do pet, sedam pa čak i deset milijuna ljudi”, kazao je ministar unutarnjih poslova Davorin Božinović.

A većina od 7.300 dosada je ušla preko graničnog prijelaza Goričan u Međimurskoj županiji.

No, to bi se uskoro moglo promijeniti i većina izbjeglica bi mogla stizati u Hrvatsku preko Koprivnice točnije na željeznički kolodvor.

Kako neslužbeno doznajemo predviđanja su da će sadašnji trend dolaska osobnim vozilom i autobusima zamijeniti željeznica.

-I sami smo svjedoci da je većina izbjeglih stigla preko Goričana osobnim automobilima odnosno autobusima. No, ono s čime ćemo se uskoro najvjerojatnije susresti je masovniji dolazak željeznicom, preko granice do Koprivnice. Trenutno se pripremamo za taj scenarij – informacije su koje je dobio portal Sjever.hr.

U tijeku su pripreme koje predviđaju dolazak većeg broja ljudi.

s.kalajdžija/sjever.hr 18.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.