Now Reading:
U Murskom Središću prvi Festival hrvatske pučke drame – Murski cimeri 2022.
Full Article 2 minutes read

U Murskom Središću prvi Festival hrvatske pučke drame – Murski cimeri 2022.

Grad Mursko Središće svake godine pojačava svoju kulturnu scenu, a značajni će koraci biti napravljeni i 2022. godine. Naime, u organizaciji Centra za kulturu „Rudar“ i Zajednice HKUU Međimurske županije, te u suorganizaciji Hrvatskog sabora kulture, tehničkoj suorganizaciji domaćeg KUD-a Mura i pokroviteljstvom Grada Mursko Središće, u Murskom Središću održat će se prvi Festival hrvatske pučke drame. Tako je ispred pokrovitelja i prijavitelja održavanja državnog festivala u Murskom Središću sporazum o suradnji potpisao gradonačelnik Dražen Srpak, ispred Centra za kulturu „Rudar“ ravnatelj Zoran Turk, a ispred Zajednice HKUU Međimurske županije Dejan Buvač, koji je ujedno i direktor Festivala hrvatske pučke drame.

Selekcija za izbor najboljih pučkih drama po županijskim smotrama već se vrši, a želju za završnom smotrom, osim Murskog Središća, iskazali su i daleko veći gradovi, međutim, na zadovoljstvo svih ljubitelja kazališta u Međimurju, domaćin festivala trajno će biti Mursko Središće. U Murskom Središću je održan sastanak Festivalskog odbora Festivala hrvatske pučke drame, gdje su dogovoreni prvi koraci u realizaciji.

Odabrano je i ime festivala, koje će biti po legendi vezanoj uz ovaj kraj i rudarstvo, a ujedno i tradicijskoj maski Murskog Središća, koja je i u postupku zaštite kao nematerijalno kulturno dobro – Murski cimeri. Festival će se održati prvi vikend u 9. mjesecu, točnije od 2. do 4. rujna. I dok s nestrpljenjem čekamo da saznamo imena odabranih sudionika, kreće se u sve predradnje kako bi ovaj festival trajno učvrstio položaj, ne samo Murskog Središća već i cijelog Međimurja na kazališnoj karti Hrvatske.

www.sjever.hr
17.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.