Now Reading:
Prva premijera pod vodstvom nove intendantice Senke Bulić: na kazališne daske stiže Potpuna pomrčina Oskarovca Christophera Hamptona
Full Article 2 minutes read

Prva premijera pod vodstvom nove intendantice Senke Bulić: na kazališne daske stiže Potpuna pomrčina Oskarovca Christophera Hamptona

Na kazališne daske varaždinskog HNK stiže Potpuna pomrčina Oskarovca i scenarista Christophera Hamptona u režiji Ksenija Krčar, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za medije.

Ovo će ujedno biti i prva ovogodišnja premijera pod vodstvom nove intendantice Senke Bulić, a radi se o popularnoj drami koja tematizira intimnu vezu između dvojice velikih pjesnika 19. stoljeća, Paula Verlainea i Arthura Rimbauda koje će utjeloviti glumci Marinko Prga i Nikša Eldan.

Intendantica Bulić rekla je kako predstava tematizira veliku strast i poeziju, a ujedno i dobro komunicira s današnjim društvom na direktan i pametan način.

-Predstavu će odigrati zanimljiva glumačka ekipa od koje možemo puno očekivati – najavila je Bulić dok je redateljica Krčar poručila kako je ova drama istovremeno i strastvena, topla, duboka i tragična.

-Dobijete i smijeh i suze u jednom. To je nešto što bih ja htjela u kazalištu – kazala je Krčar.

Glumac Eldan rekao je kako vjeruje da će publici biti vrlo interesantna kontekstualizacija u današnjem vremenu jer su ova dvojica pjesnika stvarala u ratnim i turbulentnim okolnostima, a prikaz njihovog vrlo turbulentnog odnosa njemu je glumački beskrajno inspirativan.

U glumačkom su ansamblu i Katarina Arbana, Ljiljana Bogojević, Zdravko Brlek i Filip Eldan. Premijera će se održati u subotu u 20 sati.

tklopotan / www.sjever.hr
17.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.