Now Reading:
Kreću natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola – Koprivničko-križevačka županija osigurala 460 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

Kreću natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola – Koprivničko-križevačka županija osigurala 460 tisuća kuna

U drugom obrazovnom razdoblju školske godine tradicionalno se u školama provode natjecanja učenika u znanju i sportskim disciplinama.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Školskim športskim savezom Republike Hrvatske u osnovnim i srednjim školama organizira natjecanja učenika u znanjima i vještinama te sportskim disciplinama. Natjecanja su izlučnog karaktera i provode se na školskoj, županijskoj, međužupanijskoj, regionalnoj, državnoj i međunarodnoj razini.

Koprivničko-križevačka županija prepoznaje vrijednost učeničkih natjecanja na kojima najuspješniji učenici u znanju i najuspješniji sportaši mogu pokazati svoja znanja i vještine, stoga Županija pokriva troškove organizacije županijske razine natjecanja (prehranu i prijevoz sudionika, naknade članovima povjerenstva, priznanja i medalje). Za navedene troškove u Proračunu Koprivničko-križevačke županije osigurano je preko 240.000,00 kuna. Županijska razina financira se za sve škole s područja Koprivničko-križevačke županije: za sve škole kojima je osnivač Županija te također za škole kojima su osnivači Grad Koprivnica, Grad Križevci i Grad Đurđevac.

Po završetku županijske razine natjecanja, najuspješniji učenici pozivaju se na državnu razinu natjecanja, a nakon uspješnog plasmana na državnoj razini, natječu se na međunarodnoj razini.

Učenike i njihove mentore koji ostvare najbolji rezultat na državnoj i međunarodnoj razini Koprivničko-križevačka županija tradicionalno nagrađuje stimulativnim novčanim nagradama koje im se svečano uručuju na prijemu župana na kraju svake školske godine. Za nagrade najuspješnijima u Proračunu Koprivničko-križevačke županije osigurano je 220.000 kuna.

Program organizacije, financiranja županijske razine natjecanja i nagrađivanja najuspješnijih učenika u suradnji s osnovnim i srednjim školama uspješno se provodi svake godine. Pregled termina i domaćinstava županijske razine natjecanja vidljiv je ovdje u prilogu.

Foto-ilustracija: detalj sa županijskog natjecanja iz latinskog jezika

sjever.hr/kckzz.hr
11.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.