Now Reading:
VIA SAINT MARTIN Grad Ludbreg u suradnji s Mađarima organizira novo hodočašće vjerskim, prirodnim i turističkim sadržajima
Full Article 1 minutes read

VIA SAINT MARTIN Grad Ludbreg u suradnji s Mađarima organizira novo hodočašće vjerskim, prirodnim i turističkim sadržajima

Ludbreg i Zalaszentmárton središta su vjerskog turizma, a kroz projekt Via Saint Martin bliske regije pretvorile su se u odredišta hodočasničkog turizma. Uspostavom tematske rute Via Saint Martin lokalno stanovništvo i posjetitelji imaju poboljšani pristup vjerskim mjestima, prirodnim područjima i turističkim sadržajima.

U sklopu ovog projekta koji je sufinanciran iz Programa suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014 – 2020 bit će organiziran nacionalni hodočasnički dan s prigodnim programom koji će se održati 19.3.2022. godine s početkom u 13 sati. Okupljanje će biti na Otoku mladosti te iz Grada pozivaju sve zainteresirane da se pridruže na ovom događaju.

Projekt VIA SAINT MARTIN temelji se na razvoju novih tematskih turističkih sadržaja povezanih s održivim i kulturnim turizmom. Vodeći partner projekta je Grad Ludbreg, a partner s mađarske strane je Općina Zalaszentmárton. Ukupna vrijednost projekta iznosi 350.130,75 eura. Opći cilj projekta je razviti i primijeniti inovativni turistički proizvod koji se odnosi na razvoj hodočasničke turističke rute, koja uključuje vjerske spomenike i objekte u prekograničnom području.

www.sjever.hr
08.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.