Now Reading:
Varaždinke u Goričanu na prvom ovogodišnjem festivalu nordijskog hodanja
Full Article 2 minutes read

Varaždinke u Goričanu na prvom ovogodišnjem festivalu nordijskog hodanja

Članice Udruge Drava u subotu, 05.03.2022., obilježile su Međunarodni dan žena na uobičajen način – nordijskim hodanjem, na poziv organizatora 1. Festivala sportske rekreacije nordijskim hodanjem i pješačenjem, MSSR „Sport za sve”, na području općine Goričan.

Zahvaljujući srdačnom domaćinu, odličnom dočeku uz brojne međimurske delicije, velikom timu veselih volontera, stazi duljine desetak km srednje zahtjevnosti, prigodnom zabavno-glazbenom programu i na odlasku cvijetom za svaku hodačicu, usprkos prohladnom vremenu, provele su jedan dan za pamćenje u Međimurju – Europskoj regiji sporta za 2022.

„Uz sve nabrojeno hodajući kroz naselje u kojem bi svatko poželio živjeti, u mislima i razgovorima bile smo i uz žene Ukrajine koje se bore za slobodu rame uz rame ostalih građana kako bi njihov život bio ispunjen osnovnim ljudskim pravima i civilizacijskim dosezima dostojnim za svaku ženu, muškarca i dijete. Naravno, nije izostalo još uvijek bolno sjećanje na stradanja u Domovinskom ratu. No, u ovim kriznim vremenima potreban je „dobri duh malog čovjeka”, a to su u subotu bili naši dragi domaćini na čemu im u ime članica Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina veliko hvala“, priopćile su iz Udruge Drava.

Popularizacija i prakticiranje nordijskog hodanja kao najefikasnijeg oblika kretanja, u prirodnim okruženjima uz razgovore i druženja dobra su terapija protiv stresa, saveznika potrošačkog života, kao i preventiva kroničnih bolesti, usamljenosti i drugih oblika tužnih emocija, istaknule su.

„Puni veselih i pozitivnih, isprepletenih s tužnim emocijama, sa zadovoljstvom najavljujemo naš novi izlet u Trakošćan – biser hrvatskog Zagorja“, najavile su.

www.sjever.hr
07.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.