Now Reading:
Vozačica završila u ogradi mosta, ozlijeđeno i dvoje biciklista
Full Article 2 minutes read

Vozačica završila u ogradi mosta, ozlijeđeno i dvoje biciklista

U nedjelju oko 1.30 sati na državnoj cesti D-3 u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba, informacije su iz Policijske uprave varaždinske.

Djevojka starosti 24 godine upravljala je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Čakovca. Dolaskom na most Josipa bana Jelačića iz neutvrđenog razloga došlo je do zanošenja vozila u desno po kolniku i biciklističkoj traci, te slijetanja vozila na povišeni nogostup, gdje je desnom stranom vozila udarila u zaštitnu metalnu ogradu mosta. Vozilo se zaustavilo na ogradi, te je prednjim djelom vozilo visjelo van ruba mosta. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci JVP Varaždin koji su fiksirali vozilo i izvlačili ozlijeđenu osobu.

Ozlijeđenoj vozačici je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Zbog očevida prometne nesreće i izvlačenja vozila, promet državnom cestom preko mosta je bio zatvoren za sav promet od 1.43 do 3.40 sati, te se odvijao obilaznim pravcima.

U nedjelju oko 22.15 sati u Sračincu u prometnoj je nesreći ozlijeđen biciklist. Biciklom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.30 g/kg upravljao muškarac starosti 60 godina. Upravljao je Varaždinskom ulicom iz smjera Majerja u smjeru Hrašćice. Prilikom vožnje nije koristio sigurnosni reflektirajući prsluk i nije imao upaljeno svjetlo na biciklu. Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti izgubio je nadzor nad upravljačem bicikla i pao je na kolnik. Uslijed pada je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U petak oko 10 sati na istočnoj zaobilaznici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 51 godinu upravljao je teretnim vozilom iz smjera Podravske ulice u smjeru Gospodarske ulice. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja skretao je u desno na znak zelenog svjetla, kojom prilikom je presijecao biciklističku stazu i nije tom prilikom propustio bicikl kojim je biciklističkom stazom upravljala 61-godišnjakinja. Tom prilikom je došlo do udara prednjeg djela vozila u bicikl, te je biciklistica pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

www.sjever.hr
07.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.