Now Reading:
Uspostava vrhunskog strukovnog obrazovanja: Centar kompetentnosti u strojarstvu jedan od najvažnijih kapitalnih projekata Međimurske županije vrijedan čak 56 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Uspostava vrhunskog strukovnog obrazovanja: Centar kompetentnosti u strojarstvu jedan od najvažnijih kapitalnih projekata Međimurske županije vrijedan čak 56 milijuna kuna

Županije ulažu stotine milijuna kuna u centre kompetentnosti, a među njima je i Međimurska županija gdje su početkom prošle godine počeli radovi na rekonstrukciji i dogradnji postojeće zgrade Radionice Tehničke škole Čakovec u vrijednosti od 14,3 milijuna kuna, a prošli mjesec i opremanje budućeg Centra kompetentnosti u strojarstvu, piše Župan.hr.

Ukupna vrijednost opreme iznosi 22,2 milijuna kuna, a nakon opremanja novih školskih praktikuma učenici će imati mogućnost učiti i raditi u najsuvremenijoj opremi u praktikumu za energetsko strojarstvo i obnovljive izvore energije, praktikumu za fluidne tehnike, praktikumu za mjerenja i kontrolu kvalitete, praktikumu za automatizaciju i robotiku, praktikumu za razvoj i konstrukcije, praktikumu automehatronike, praktikumu za zavarivanje i obradu metala, praktikumu CAD/CAM tehnologije te praktikumu za CNC tehnologiju.

U potkrovlju Centra kompetentnosti nalazit će se multimedijalna konferencijska dvorana koja može primiti i do 120 osoba i dodatna 4 laboratorija u kojima će učenici strojarskih zanimanja, odrasli polaznici, nastavnici, ali i poduzetnici i gospodarstvenici imati prilike sudjelovati u programima stručnog usavršavanja i educirati se u novo opremljenim praktikumima.

Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Čakovec financira se iz Europskog Socijalnog fonda i Europskog fonda za regionalni razvoj, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 56 milijuna kuna.

Riječ je o jednom od najvažnijih kapitalnih projekata Međimurske županije. Uspostavom Centra u cijelosti će se promijeniti sadržaj i obrazovna kvaliteta kao i primjena inovativnih metoda učenja. Projektom će se omogućiti stvaranje infrastrukturnih, tehnoloških, organizacijskih i stručnih preduvjeta za vrhunsko strukovno obrazovanje te obrazovanje odraslih u skladu s potrebama gospodarstva u području strojarstva u regiji, piše Župan.hr.

Foto: arhiva
www.sjever.hr / zupan.hr
06.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.