Now Reading:
Zajedno čine dobro za bolju kvalitetu života onkoloških bolesnika i osoba s invaliditetom!
Full Article 3 minutes read

Zajedno čine dobro za bolju kvalitetu života onkoloških bolesnika i osoba s invaliditetom!

Zajedničkim snagama tri samoborske udruge kroz projekt “Zajedno činimo dobro” nastojat će poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom i onkoloških bolesnika.

Projekt „Zajedno činimo dobro“ predstavljen je u samoborskom Centru za mlade – Bunker. Nositelj projekta je Udruga za prevenciju raka i pomoć oboljelima Budi dobro, a partneri Udruga osoba s invaliditetom Sinergija Samobor i Volonterski centar “Kad bi svi…”. Zajedničkim snagama tri samoborske udruge kroz ovaj projekt nastojat će poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom i onkoloških bolesnika te promovirati volonterstvo.

Projekt „Zajedno činimo dobro“ predstavili su predsjednik Udruge Budi dobro, Josip Majcan, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Sinergija Samobor, Viktor Jozić i voditeljica Volonterskog centra Kad bi svi…, Vesna Jelinčić.

Naglasili su kako će kroz tribine, volonterske aktivnosti, edukacije, savjetovališta i psihološku podršku poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom i onkoloških bolesnika te unaprijediti kapacitete svoji udruga uključenih u projekt.

Sve okupljene pozdravila je samoborska gradonačelnica Petra Škrobot naglasivši kako joj je drago da su se udruge u Samoboru udružile kako bi realizirale ovaj hvalevrijedni projekt. Zahvalila je udrugama što su pokrenule ovaj projekt i na tome što u Samoboru dugi niz godina vrijedno rade za dobrobit drugih. Gradonačelnica Škrobot naglasila je i kako joj je drago što su udruge prepoznale EU fondove kao vrijedan izvor financiranja projekata, jer Grad Samobor za cilj ima što više projekata financirati europskim novcem.

Sve nazočne pozdravila je i predsjednica Skupštine Zagrebačke županije, Martina Glasnović kazavši kako joj je drago da je pokrenut jedan ovakav projekt koji za cilj ima pomoći osobama s invaliditetom i onkološkim bolesnicima.

Odmah nakon predstavljanja projekta održana je prva aktivnost – medicinsko savjetovalište na temu „Um u službi zdravlja“. Predavanje o tome održali su neurolog Goran Ivkić i voditeljica savjetovališta Branka Bartolić, koja je najavila da će se ovakva savjetovanja namijenjena osobama s invaliditetima i onkološkim bolesnicima održavati barem jednom mjesečno.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice. Ukupna vrijednost projekta, koji se provodi sve do lipnja 2023. godine, je 433.872, 80 kuna, a iznos koji sufinancira EU je 368.791, 88 kuna.

Svi koji se žele uključiti u aktivnosti projekta „Zajedno činimo dobro“ mogu se javiti e-mailom na adrese: zajedno.cinimo.dobro@gmail.com ili udruga@budidobro.hr.

www.sjever.hr / samobor.hr
07.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.