Now Reading:
STVARANJE VISOKOG STANDARDA Varaždinska županija jedinstvena u Hrvatskoj: grade se čak dva nova centra kompetentnosti vrijedna preko 130 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

STVARANJE VISOKOG STANDARDA Varaždinska županija jedinstvena u Hrvatskoj: grade se čak dva nova centra kompetentnosti vrijedna preko 130 milijuna kuna

Među županijama koje gradnjom strukovnih centara kompetentnosti ulažu u obrazovanje i stvaraju visok obrazovni standard je i Varaždinska županija u kojoj se trenutno grade čak dva, u zdravstvu i poljoprivredi po čemu je jedinstvena u Hrvatskoj.

U Medicinskoj školi u Varaždinu otvorit će se Regionalni centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija vrijedan čak 90 milijuna kuna, piše Župan.hr.

U prvoj fazi dogradit će se novih 2300 četvornih metara škole, za što je iz operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.” osigurano 29,8 milijuna kuna. Projekt će obuhvatiti 440 učenika Medicinske škole i oko 1200 studenata zdravstvenih studija Sveučilišta Sjever.

Sadašnji prostor pretvorit će se u malu bolnicu sa svim funkcionalnim jedinicama koje bolnica mora imati, od bolesničkih soba, male operacione demo sale, specijaliziranih kabineta, laboratorija, farmaceutskog i dentalnog laboratorija, dok će se na opremanje škole i dodatno obrazovanje nastavnika izdvojiti oko 50 milijuna kuna.

Osim toga, u sklopu Srednje škole Arboretum Opeka uspostavlja se i Regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi. Ukupna vrijednost projekta je preko 43 milijuna kuna, od čega je skoro 30 milijuna kuna osigurano iz Europskih fondova.

Ovaj regionalni centar kompetentnosti u poljoprivredi bit će jedan od svega tri takva centra u Hrvatskoj, u kojem će se učenici i odrasli polaznici educirati za postojeća, ali i niz novih programa u sektoru poljoprivrede na suvremeno opremljenim praktikumima.

Foto: arhiva
tklopotan / www.sjever.hr / zupan.hr
06.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.