Now Reading:
Neslužbeno doznajemo – U Zagorje dosad stiglo 16 osoba izbjeglih iz Ukrajine
Full Article 1 minutes read

Neslužbeno doznajemo – U Zagorje dosad stiglo 16 osoba izbjeglih iz Ukrajine

Zbog ruske invazije na Ukrajinu sve više osoba bježi iz ratom pogođene Ukrajine, a nakon što su u noći s ponedjeljka na utorak prve izbjeglice stigle na područje Krapinsko-zagorske županije, točnije u Hum na Sutli, broj onih koji su svoje domove privremeno zamijenili smještajem u Zagorju raste.

Kako je najavio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, na području županije formirat će se i organizirani smještaj. Sportska dvorana krapinske Osnovne škole Augusta Cesarca bit će središnji prihvatni centar za izbjeglice, a u njoj će se postaviti 30 ležaja. Ukrajinskim državljanima bit će dostupno i 50 ležajeva u hostelu Wine Hill Desinić što će u dogovoru s vlasnikom biti trajni smještaj.

Kako smo neslužbeno doznali, trenutno je na području županije od strane društava Crvenog križa popisano 16 izbjeglih osoba iz Ukrajine, a koje se nalaze u privatnom smještaju. Točni podaci o broju osoba iz ratom pogođene Ukrajine trebali bi biti poznati u utorak za kada je, kako doznajemo, najavljena i press konferencija Stožera civilne zaštite.

www.sjever.hr
06.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.