Now Reading:
Grad Varaždinske Toplice i ove godine potpomaže rad svojih udruga – gradonačelnica Ratković: Uvijek smo bili i uvijek ćemo biti podrška našim građanima!
Full Article 2 minutes read

Grad Varaždinske Toplice i ove godine potpomaže rad svojih udruga – gradonačelnica Ratković: Uvijek smo bili i uvijek ćemo biti podrška našim građanima!

Grad Varaždinske Toplice i ove je godine u svom proračunu osigurao sredstva za rad svojih udruga. Riječ je o bespovratnim sredstvima za provedbu projekata i programa udruga koji ostvaruju javne potrebe građana i pridonose razvitku i napretku Grada.

Ovo je još jedan u nizu dokaza kako Varaždinske Toplice doista brinu i nastoje biti servis svojim građanima.

-Ovim potporama želimo potaknuti udruge na provedbu još većeg broja aktivnosti kako bi naši građani imali što bogatiji i kvalitetniji društveni život. Udruge su te koje čuvaju našu tradiciju, kulturu i baštinu kojom se moramo ponositi zbog čega će Grad i dalje podupirati njihov rad – poručila je gradonačelnica Dragica Ratković zaključivši kako je Grad uvijek bio i uvijek će biti podrška svojim građanima.

Potpore se dodjeljuju za projekte i programe koji se odnose na promicanje tradicijske baštine topličkog kraja, provođenje i afirmaciju sporta za što je osigurano 40.000 kuna te unapređivanje kvalitete života, promicanje socijalne skrbi i razvoj društva, razvoj udruga i promociju tekovina Domovinskog rata za što je predviđeno 170.000 kuna.

Udruge za provedbu projekata mogu ostvariti potpore u iznosu od minimalno 1.000 kuna do maksimalno 30.000 kuna, dok je za provedbu programa moguće ostvariti minimalno 3.000 kuna, a maksimalno 50.000 kuna. Jedna udruga može ostvariti sredstva za maksimalno dva projekta, odnosno jedan program i jedan projekt.

Kako bi se prijavile na natječaj udruge moraju biti upisane u odgovarajući registar, uredno ispunjavati svoje financijske obaveze iz prethodno sklopljenih ugovora s Gradom, svojim djelovanjem biti usmjerene na područje Varaždinskih Toplica i imati potrebne ljudske i materijalne resurse za provedbu prijavljenih programa i projekata.

Prijave se dostavljaju poštom na adresu Grada Varaždinskih Toplica, Ulica dr. Franje Tuđmana 4, 42223 Varaždinske Toplice s naznakom „Prijava programa/projekata udruga – NE OTVARAJ” najkasnije do 30. ožujka.

Detaljnije informacije o natječaju dostupne su na službenoj web stranici Grada.

www.sjever.hr
05.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.