Now Reading:
ŠRC Podgora bogatiji za novo igralište s umjetnom travom – gradonačelnik Gregurović: Želimo da ovaj centar postane prepoznatljiv u cijeloj županiji!
Full Article 4 minutes read

ŠRC Podgora bogatiji za novo igralište s umjetnom travom – gradonačelnik Gregurović: Želimo da ovaj centar postane prepoznatljiv u cijeloj županiji!

U sklopu Športsko-rekreacijskog centra Podgora u Krapini u subotu je svečano otvoreno novo nogometno igralište s umjetnom travom. Riječ je o dugoočekivanom projektu vrijednom oko 4,5 milijuna kuna kojeg je Grad Krapina realizirao u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskim nogometnim savezom.

Pripremni građevinski radovi započeli su još u siječnju prošle godine, a sredinom 2021. godine zahvaljujući donaciji HNS-a vrijednoj oko 1,5 milijuna kuna postavljena je umjetna trava. Grad je financirao projekt u iznosu od oko 2,8 milijuna kuna, dok je Ministarstvo sudjelovalo s pola milijuna kuna.

Ovo je samo jedan u nizu primjera kako Grad Krapina brine o sportu i unapređenju sportske infrastrukture što je potvrdio i gradonačelnik Zoran Gregurović.

-U proteklih nekoliko godina puno smo uložili u uređenje dječjih igrališta u naseljima na području grada pa tako svaki mjesni odbor ima sportsko igralište, a napokon je došao na red i ovaj sportski centar. No, ovo nije kraj jer je pred nama još dosta posla – najavio je Gregurović dodavši kako će se do kraja travnja urediti i dio cestovne infrastrukture oko centra.

Osim toga, na novom će se igralištu postaviti i montažne tribine. Radi se o projektu kojeg je Grad već prijavio na natječaj LAG-a, a kako je naglasio gradonačelnik Gregurović, do kraja godine i taj bi dio trebao biti realiziran.

-Vjerujem da ćemo u sklopu ITU mehanizma kroz nekoliko godina kada on zaživi, ovdje dobiti i sportsku dvoranu i zatvoreni teniski teren, što nam je također jedan od prioriteta kako bi u godinama koje su pred nama ovaj centar postao prepoznatljiv ne samo u Krapini, nego i u cijeloj našoj županiji – rekao je gradonačelnik Gregurović te zahvalio svima koji su sudjelovali i pomogli da se ovaj projekt realizira.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar je čestitavši gradonačelniku Greguroviću i njegovom timu na ovom projektu poručio kako će takva infrastruktura stvoriti bolje uvjete za rad svih zagorskih selekcija te utjecati na ostvarenje krajnjeg cilja, da Krapinsko-zagorska županija ima drugoligaša.

-Vjerujem da je danas ovdje počeo jedan proces da Zagorec uđe u Drugu HNL, a naravno da će onda i Županija podržati taj projekt. Nitko nije veći i bolji promotor Republike Hrvatske u svijetu od sportaša, a siguran sam da mi u Zagorju ne igramo tako loš nogomet da ne bismo mogli imati drugoligaša. Vjerujem da naši domaći dečki imaju dovoljnu kvalitetu za to – rekao je Kolar.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić složio se sa županom Kolarom poručivši kako klub kao što je Zagorec definitivno zaslužuje ulazak u Drugu Hrvatsku nogometnu ligu.

-Siguran sam da će na ovim novim terenima nicati novi Prosinečki, Krznari, a duboko se nadam i igrači poput Modrića. Nogomet nije samo nogomet, to je jedna kultura življenja koja se stječe od malih nogu i svi zajedno moramo raditi na tome da se digne na jednu višu razinu – istaknuo je Kustić te dodao kako će HNS uvijek podupirati ovakve projekte.

Uime Ministarstva turizma i sporta otvorenju novog igrališta prisustvovala je viša stručna savjetnica Sanja Karl koja je naglasila je kako će ovaj projekt koji je unatoč teškim i zahtjevnim vremenima realiziran do kraja puno značiti za lokalnu zajednicu, a i šire.

-Samim projektom promovirali ste sport i zdrave životne navike čega nikad nije dosta – rekla je Karl.

Predsjednik Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije Stjepan Merkaš istaknuo je sreću i zadovoljstvo zbog otvaranja novog igrališta koje će, naglašava, sasvim sigurno doprinijeti kvaliteti nogometa na ovom području.

-Prije četiri godine na izbornoj skupštini u vezi plana rada za naredne četiri godine rekao sam samo jednu rečenicu: igralište s umjetnom travom. To se ostvarilo i zato sam ponosan i sretan – rekao je Merkaš.

Da su realizacijom ovog igrališta stvoreni uvjeti koje nije imala nijedna generacija nogometaša NK Zagorca potvrdio je i predsjednik Kluba Miljenko Merkaš.

-Hvala svim našim sportašima koji su imali strpljenje trenirati dosad u gotovo nemogućim uvjetima, a ipak su imali veliko srce i postizali izvanredne rezultate u svojim kategorijama – rekao je Merkaš poručivši mladima da uživaju u ovom igralištu.

Novo igralište blagoslovio je župnik župe sv. Nikole biskupa u Krapini Davor Štuljan, a svečano je otvoreno prigodnim programom počasne postrojbe Grada Krapine – Krapinskih Iliraca, Gradskog puhačkog orkestara Krapina, Krapinskih mažoretkinja i cheerleadersica iz Srednje škole Pregrada.

tklopotan / www.sjever.hr
05.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.