Now Reading:
Održana prva hrvatska fundraising edukacija i nadmetanje udruga u sklopu projekta “Žuta točka” – Župan Koren uručio priznanja udrugama
Full Article 2 minutes read

Održana prva hrvatska fundraising edukacija i nadmetanje udruga u sklopu projekta “Žuta točka” – Župan Koren uručio priznanja udrugama

S ciljem povećanja razine donacijske kulture i neovisnosti civilnog društva, u organizaciji Hrvatske zajednice županija te uz podršku Zaklade Konrad Adenauer, održana je prva hrvatska fundraising edukacija i nadmetanje udruga za sredstva donatora, prvi hrvatski fundraising pitch, u sklopu projekta “Žuta točka – izgradnja fundraising kulture u Hrvatskoj”.

U ime organizatora, priznanja je uručio koprivničko – križevački župan Darko Koren, ujedno i potpredsjednik Hrvatske zajednice županija koji je čestitao svima uključenima u ovu hvalevrijednu priču koja će biti pokretač brojnih pozitivnih promjena.

– Žuta točka projekt je jednostavna naziva, ali, nadamo se, puno kompleksnijeg utjecaja na lokalne zajednice. Želja nam je stvoriti platformu za kvalitetnu raspravu o tome koliko fundraising može značiti za razvoj i promjene tamo gdje je najvažnije – u lokalnoj zajednici – kazao je župan Koren.

Projekt je pokrenula certificirana fundraising savjetnica s dugogodišnjim iskustvom rada u neprofitnom sektoru, Mladenka Majerić. Od ukupno 17 udruga koje su kroz pet tjedana usvajale znanja iz područja fundraisinga i menadžmenta neprofitnih organizacija, svojim projektima i prezentacijama najviše glasova žirija osvojile su udruga Lisina Avantura koja će prikupljati sredstva za nužno potrebno terensko vozilo te udruga DEBRA za radnu terapiju za djecu oboljelu od bulozne epidermolize.

– Bulozna epidermoliza je jako rijetka bolest koju ima svega 60 ljudi u Hrvatskoj, hvala vam što se pokazali da mislite na one na koje se često zaboravi – istaknula je Tara Pušić iz udruge DEBRA.

– Nama je važno da se vidi naša namjera, a to je briga o okolišu i prirodi te naše volonterstvo pokazati u spektru dobrotvornog rada kao odgovorni članovi zajednice – nastavio je Predrag Toplak iz udruge Lisina avantura.

Iz Koprivničko-križevačke županije sudjelovala je Udruga mladih koprivničkih matematičara, a priznanje je preuzela predsjednica Mara Grašić.

www.sjever.hr / www.kckzz.hr

04.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.