Now Reading:
Nadamo se da ste se nauživali u suncu: nakon pravog proljetnog dana ponovno moguće padaline – pa čak i snijeg
Full Article 1 minutes read

Nadamo se da ste se nauživali u suncu: nakon pravog proljetnog dana ponovno moguće padaline – pa čak i snijeg

Prema prognostičarima, zadnji radni dan ovog tjedna bit će djelomice sunčan uz promjenjivu naoblaku, a obilježit će ga razmjerno povoljne biometeorološke prilike.

Mjestimice može pasti malo oborine na granici kiše i snijega, uglavnom potkraj dana u istočnim i gorskim predjelima. Najviše sunčana vremena bit će na sjevernom Jadranu.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena bura, podno Velebita i jaka s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od -6 do -2, a na Jadranu od 2 do 5 °C. Najviša dnevna većinom između 5 i 9, a na Jadranu 11 i 13 °C.

U cijeloj zemlji će dan obilježiti promjenljiva naoblaka. Biometeorološke prilike će biti uglavnom razmjerno povoljne u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, iako će i dalje u hladno jutro kroničnim plućnim bolesnicima i bolesnicima od kardiovaskularnih bolesti biti potrebna jača zaštita od hladnoće. Takvim će bolesnicima biti još nepovoljnije na većem dijelu Jadrana, uz svježe jutro, vjetar koji će jačati i povremenu ili dugotrajniju kišu, kao i na većem dijelu Like i Gorskog kotara, gdje je mjestimično moguć i snijeg.

www.sjever.hr / DHMZ
04.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.