Now Reading:
HZJZ ukinuo neke epidemiološke mjere na fakultetima – Nastava će se odvijati uživo uz obvezno nošenje maski
Full Article 2 minutes read

HZJZ ukinuo neke epidemiološke mjere na fakultetima – Nastava će se odvijati uživo uz obvezno nošenje maski

Hrvatski zavod za javno zdravstvo upravo je objavio nove mjere i preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u Hrvatskoj. Odmah na početku kažu da se ukidaju sve mjere i preporuke nastale tijekom pandemije koronavirusa, osim osnovnih. Osnovne mjere i dalje vrijede, a odnose se na redovito čišćenje prostorija, pranje ruku, provjetravanje dvorana, ali i – nošenje maski tijekom boravka na faksu – piše portal srednja.hr.

Prema ovome što stoji u najnovijem dokumentu HZJZ-a, od sada bi svi fakulteti mogli normalno održavati nastavu uživo. Do sada se na svim fakultetima morala poštovati obveza održavanja razmaka između pojedinih studenata, posebno uzevši u obzir da je dosta mlađe populacije necijepljeno, odnosno nema COVID potvrdu.

Dosta se fakulteta već otprije bori s nedostatnim prostornim kapacitetom, a dosad važećim je mjerama prostor za manevar unutar prostornih gabarita bio još i sužen. Negdje su čitave grupe studenata zbog toga morale biti na online nastavi, dio ili većinu predmeta. To bi se sada, po svemu sudeći, trebalo promijeniti i studenti fakulteta koji su dosad bili na online nastavi, bi se trebali vratiti na faks i predavanja uživo.

www.sjever.hr / www.srednja.hr

03.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.