Now Reading:
Međimurje postaje atraktivna gospodarska sredina – župan Posavec najavio nove projekte i izgradnju još jednog znanstvenog centra!
Full Article 2 minutes read

Međimurje postaje atraktivna gospodarska sredina – župan Posavec najavio nove projekte i izgradnju još jednog znanstvenog centra!

Međimurska županija nastavlja sa strateškim razvojem poslovne zone Poslovni park Međimurje, a nakon nedavnog potpisivanja ugovora o kupoprodaji zemljišta s tvrtkama LTH Alucast d.o.o., Autokuća Gašparić d.o.o. i Framos Technologies d.o.o. u narednim godinama poduzetnička zona na istoku Čakovca okrenut će se visokim tehnologijama.

Kako je najavio međimurski župan Matija Posavec, zahvaljujući ovim tvrtkama i daljnjim ulaganjima u infrastrukturu, gospodarske aktivnosti bit će usmjerene prema visokim tehnologijama, autoindustriji i IT tehnologijama. Riječ je o jednom novom iskoraku kojim će se otvoriti 200 novih radnih mjesta.

-S obzirom da svaki dan imamo neke upite i domaćih i stranih investitora, doista postajemo atraktivna gospodarska sredina i vjerujem da ako će sve ići po planu da bismo u narednih godinu dana mogli popuniti kompletnu zonu što bi značilo i nekoliko stotina radnih mjesta više – naglasio je Posavec.

Ipak, kako je istaknuo, taj poslovni park neće biti u potpunosti izgrađen, već će velika površina na kojoj se nekad nalazio hipodrom biti pretvorena u park sa šetnicama i sportskim i zabavnim sadržajima koji će biti dostupni svim stanovnicima grada Čakovca.

-Istovremeno pripremamo projekt za adaptaciju dva hangara koja će biti prenamijenjena za nekoliko desetaka novih start up poduzeća, revitalizaciju parka ispred vojarne i gradnju još jednog znanstvenog centra. Idemo u jednu veliku investiciju ovog dijela grada – najavio je čelni čovjek Međimurske županije.

tklopotan / www.sjever.hr
01.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.