Now Reading:
Visoke tehnologije i nova radna mjesta: Međimurska županija nastavlja s daljnjim razvojem svojih brojnih poduzetničkih zona
Full Article 3 minutes read

Visoke tehnologije i nova radna mjesta: Međimurska županija nastavlja s daljnjim razvojem svojih brojnih poduzetničkih zona

Razvoj poduzetničke zone Poslovnog parka Međimurje jedan je od najavljenih projekata u Međimurskoj županiji s ciljem dodatnog pojačavanja uloge poslovnih centara u davanju savjetodavnih usluga poduzetnicima. Kako je najavljeno ovih dana iz Međimurske županije nastavlja se sa strateškim razvojem Poslovnog parka Međimurje na kojem će se narednih godina izgraditi i razviti suvremeni proizvodni pogoni i servisni centri za automobilsku industriju, e-mobilnost i visoku tehnologiju, piše Gradonačelnik.hr.

Važna poduzetnička institucija na području Međimurske županije je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, a kako je naglasio direktor Ivan Plačko u desetak godina rada na različite su načine podržali više stotina poduzetnika.

-Od toga ih je osamdesetak bilo uključeno u proces inkubacije, a pedesetak ih je trenutno u našem poduzetničkom inkubatoru u Čakovcu. Zbog velikog opterećenja poslovnim obavezama, izazov nam je predstavljalo uvođenje novih članova u tim. Projekt BOND nam je ovaj dio u mnogočemu olakšao kroz strukturirane priručnike i edukacije u koje upućujemo novije članove tima. Dodatnu korist vidimo u umrežavanju i razmjeni znanja i iskustava s drugim poduzetničkim potpornim institucijama. Kroz uspostavljene osobne kontakte lakše dolazimo do odgovora na sva pitanja koja nam mogu pomoći u radu s međimurskim poduzetnicima – rekao je Plačko.

U Međimurskoj županiji djeluje i jedna od pet energetskih agencija u Hrvatskoj, MENEA koja je fokusirana na energetsku učinkovitost, obnovljive izvore energije i održivi razvoj te apsorpciju sredstava iz Europske unije. U sklopu Centra znanja Međimurske županije koji je dio poslovne zone Poslovni park Međimurje u sinergiji djeluju studenti, istraživači, poduzetničke potporne institucije i poduzetnici početnici.

Na prostoru Centra djeluje osam podupirućih, obrazovnih i znanstvenih institucija, među njima i prvi međimurski znanstveno-istraživački centar Metalska jezgra, jedna od pobjednica u našem prošlogodišnjem izboru za najbolji EU projekt. Metalska jezgra je inače i prvi znanstveno-istraživački centar u Hrvatskoj kojeg je osnovala Županija.

Nakon revitalizacije objekata na prostoru bivše vojarne u kojima djeluju Tehnološko-inovacijski centar Međimurje sa startupovima, Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju Metalska jezgra, Međimursko veleučilište u Čakovcu, potporne i razvojne agencije, cilj je razviti poduzetničku zonu Poslovnog parka Međimurje, zbog čega je Međimurska županija na prodaju stavila preostala zemljišta, a ovih su dana potpisani ugovori s tri poduzeća koja već djeluju na području Međimurja te svojim poslovanjem pridonose pozitivnim gospodarskim pokazateljima koje bilježi.

Župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je ugovore o kupoprodaji zemljišta s tvrtkama LTH Alucast d.o.o., Autokućom Gašparić d.o.o. i Framos technologies d.o.o. zahvaljujući kojima će se poduzetnička zona okrenuti visokim tehnologijama, otvorit će se 200-tinjak novih radnih mjesta u automobilskoj industriji, e-mobilnosti i visokim tehnologijama.

Unutar županije djeluju i poslovne zone Čakovec, Mursko Središće, Prelog, Domašinec, Donja Dubrava, Goričan, Gornji Mihaljevec, Kotoriba, Mala Subotica, Nedelišće, Orehovica, Sveti Martin na Muri

www.sjever.hr / gradonacelnik.hr
21.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.