Now Reading:
KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA: Otvoren natječaj za dodjelu potpora poljoprivrednicima za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti
Full Article 2 minutes read

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA: Otvoren natječaj za dodjelu potpora poljoprivrednicima za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti

Krapinsko -zagorska županija raspisala je Natječaj za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednika u preradi i stavljanje na tržište poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na području Krapinsko-zagorske županije u 2022. godini.

Na Natječaj se mogu prijaviti svi poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Podružnice KZŽ sa sjedištem na području KZŽ, izuzev organizacijskog oblika gospodarstava: Samoopskrbno poljoprivredno gospodarstvo. Korisnik isto tako mora vršiti preradu ili stavljanje na tržište jednog ili više poljoprivrednih proizvoda.

Financijska sredstva isplaćivat će se za aktivnosti kao što su kupnja opreme za opremanje objekata za klanje zagorskog purana, kupnja rashladnih vitrina za trženje poljoprivrednih proizvoda, kupnja opreme za čuvanje i preradu mlijeka, za skladištenje ratarskog i industrijskog bilja za ishranu stoke i slično.

Visina potpore po korisniku iznosi do 50 tisuća kuna, a maksimalno do 60 posto od ukupno prihvatljivih aktivnosti te će biti isplaćena tako da se 50 posto dodijeljene potpore isplati u roku od 30 dana od potpisivanja Ugovora s korisnikom, a ostatak potpore bit će isplaćen nakon dostave i prihvaćanja Izvješća s potrebnom dokumentacijom od strane davatelja potpore.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu teče od dana objave natječaja i traje do 23. ožujka 2022. godine, a detaljne upute o samom Natječaju kao i o natječajnoj dokumentaciji možete pronaći na linku.

www.sjever.hr

22.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.