Now Reading:
Dobrostojeći direktor iz Varaždina primao poticaje za radna mjesta, a zaposlenike nije platio već ih oštetio za 77. 000 kuna!
Full Article 1 minutes read

Dobrostojeći direktor iz Varaždina primao poticaje za radna mjesta, a zaposlenike nije platio već ih oštetio za 77. 000 kuna!

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. veljače 2022., podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog počinjenog produljenog kaznenog djela neisplate plaće, produljenog kaznenog djela povrede prava iz socijalnog osiguranja i kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Optužnicom se 35-godišnjeg okrivljenika tereti da od ožujka do srpnja 2020. godine, kao direktor trgovačkog društva iz Varaždina iako je društvo ostvarivalo prihode i imalo dostatna financijska sredstva te primilo iznos od 17.750,00 kuna za očuvanje radnih mjesta. Okrivljenik za svoje četvero zaposlenika društva nije isplatio ugovorene plaće od 5.000,00 kuna neto mjesečno te nije dostavio obračune dugovanih neisplaćenih dijelova plaća, kao i da dvoje zaposlenika nije prijavio Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje i Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, onemogućivši im time stjecanje statusa osiguranika i ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja. Na taj je način oštetio zaposlenike za više od 77.000,00 kuna. 

Okrivljeniku se stavlja na teret i da je s računa društva podigao novac u iznosu većem od 36.000,00 kuna te ga nepripadno zadržao za sebe.

sjever.hr/dorh.hr
21.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.