Now Reading:
Četiri medalje za međimurske atletičare
Full Article 2 minutes read

Četiri medalje za međimurske atletičare

Četvrti tjedan zaredom međimurski atletičari vraćaju se kući s dvoranskih državnih prvenstava s medaljama oko vrata. Ovaj put na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniorke i juniore osvojene su tri srebrne i jedna brončana medalja, po dvije za AK Mursko Središće i AK Međimurje.

Za Mursko Središće prema očekivanjima uspješne su bile sestre Tena i Lea Marodi i to u utrci na 800 m za mlađe juniorke u kojoj je Tena s rezultatom 2.15,62 osvojila srebrno, a Lea s 2:16,93 i novim osobnim rekordom brončano odličje.

Za AK Međimurje medalje su osvajali Nino Blažić koji je u utrci na 400 m za mlađe juniore zaostavši za samo dvije stotinke od pobjednika rezultatom 51,15 i novim osobnim rekordom osvojio srebrnu medalju te u utrci na 4 x 400 m u kojoj su drugi u cilj ušli mlađi juniori AK Međimurje u sastavu Arijan Vaser, Leo Tilošanec, Mauro Janušić i Nino Blažić.

Ovim odličnim ostvarenjima pridružila se i kadetkinja Nevia Fotak koja je u konkurenciji sa starijim natjecateljicama osvojila visoka 4. mjesta i to u utrci na 60 m sa 8,03 te u skoku u dalj sa preskočenih 5,53 m. U Zagrebu su još nastupili i Leo Tilošanec koji je s novim osobnim rekordom od 2:09,49 na 800 m zauzeo 8. mjesto, Arian Crnčec koji je na 60 m sa 7,80 bio 12. i članica Središća Leticija Špoljarić koja je na 60 m sa 8,41 bila 23.

Iduće subote održat će se i posljednje ovogodišnje dvoransko državno prvenstvo i to u onoj najjačoj, seniorskoj konkurenciji.

www.sjever.hr
20.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.