Now Reading:
Kovačević uoči susreta s Cibalijom: Vjerujem da će moji igrači opet dati sve od sebe i zaslužuju podršku s tribina!
Full Article 3 minutes read

Kovačević uoči susreta s Cibalijom: Vjerujem da će moji igrači opet dati sve od sebe i zaslužuju podršku s tribina!

Utakmicama 17. kola ovog se vikenda nastavlja natjecanje u Drugoj HNL, a za momčad NK Varaždin to znači još jedno domaćinstvo – u goste nam stiže vinkovačka Cibalia.

U prošlotjednom derbiju kola Varaždin je s 2:1 svladao momčad Orijenta 1919, a o tome kakva je situacija u domaćoj ekipi, odnosno kakva su očekivanja od susreta s Cibalijom, na konferenciji za novinare govorio je trener Varaždinaca Mario Kovačević.

-Najbitnije nam je bilo da u prvo proljetno kolo uđemo s pobjedom koja je, nažalost, teško plaćena ozljedom Leonarda Vuka. Operacija je dobro prošla i vjerujem da će se on oporaviti i dalje igrati nogomet, što je najbitnije u ovome trenutku – rekao je Kovačević.

Varaždinska ekipa odrađuje ovih dana uobičajene pripreme, a Kovačević ističe da dobro znaju kakav ih protivnik očekuje.
-Oni nemaju što izgubiti, igraju protiv trenutno vodeće ekipe. Imamo problema opet, zbog bolesti i povreda koje nas malo zezaju, ali Šego je počeo trenirati. Imamo još dva treninga do subote i vjerujem u svoje igrače da će opet dati sve od sebe i na kraju se veseliti – rekao je trener.

U konkurenciji za utakmicom s Cibalijom sigurno neće biti Karabatić zbog tri žuta kartona, a u prvom kolu nije konkurirao Herrera zbog ozljede.
Herrera je počeo trenirati već krajem prošlog tjedna i u konkurenciji je za sastav, on nam je bitan igrač. Ne bi trebalo biti problema, Bagadur je došao igrati, tu si i Crnčec i Škaričić. Imamo rješenja, a veseli me da je tu Herrera, naš glavni napadač Šego počeo je trenirati, tako da ćemo iskombinirati opet najbolju ekipu da krenemo otpočetka – poručuje Kovačević.

Govoreći o subotnjem suparniku istaknuo je da je riječ o fizički dosta moćnoj i čvrstoj ekipi.
-čeka nas težak susret, ali vjerujem da ćemo mi nametnuti svoju igru. Moramo postići da nam lopta bude još brža, da još brže razmišljamo i igramo. Ako uđemo u neku borbu, možemo doći do problema. Cibalia je dobra ekipa, svi se za nešto bore, tako da su već u toj nekoj zoni na sredini tablice i sigurno da će dati sve od sebe. Mi smo tu najbitniji i ako igramo pred svojom publikom, ako budemo kao dosad, vjerujem da ćemo se na kraju veseliti – kazao je trener.

Uvjeren je da njegovi igrači i zaslužuju podršku s tribina jer se, kaže, stvarno bore i daju sve od sebe.
-Zahvaljujem našoj publici i pozivam ih da dođu u još većem broju. Mislim da imaju sad što za vidjet na našem nogometnom terenu, da su uvijek dobre i uzbudljive utakmice. Mi uvijek dajemo sve od sebe i na početku prvenstva treba nam njihova iskrena podrška i da nam pomognu kad je najteže i nama je najbitnije da to našoj publici vratimo dobrom igrom, trkom i golovima i još ih jednom pozivam da nas dođu podržati – poručio je Kovačević.

Susret Varaždina i Cibalije igrat će se ove subote od 15 sati na Gradskom stadionu u Varaždinu.

a. kučić/sjever.hr
17.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.