Now Reading:
Zbog velikog interesa velikih i malih, uskoro će se ponovo organizirati ptičarenje na Marini Prelog
Full Article 1 minutes read

Zbog velikog interesa velikih i malih, uskoro će se ponovo organizirati ptičarenje na Marini Prelog

Nakon nedavno organiziranog promatranja ptica na Marini Prelog, koje je izazvalo veliki interes promatrača, Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode organizirat će slične aktivnosti i ovog proljeća.

Na Marinu su, naime, stigli brojni promatrači ne samo iz Međimurske županije, već i s varaždinskog područja, a za ptičji svijet posebno su bila zainteresirana djeca koja su pokazala odličnu snalažljivost u opisivanju karakteristika ptica. Vrijedi svakako spomenuti da je u trosatnom promatranju zabilježeno čak petnaest vrsta ptica. Kroz leću durbina i dalekozora opažene su vrste kao što su vodomar, ćubasti gnjurac, lisasta i siva guska, burni i riječni galeb, crna liska, bijela pastirica, veliki i mali vranac i dr.

Ova rekreativna aktivnost u prirodi organizirana je povodom obilježavanja Svjetskog dana močvarnih staništa (WWD) u sklopu projekta Eco Bridge. Javna ustanova Međimurska priroda najavljuje slične aktivnosti promatranja ptica ovog proljeća, kada će ponovo biti osigurani dalekozori, durbini, vodiči i stručni edukatori za prepoznavanje ptica.

www.sjever.hr/prelog.hr
13.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.