Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija nastavlja s podrškom koprivničkom HGSS-u, Koren: Na snage HGSS-a uvijek možemo računati u najzahtjevnijim zadatcima!
Full Article 3 minutes read

Koprivničko-križevačka županija nastavlja s podrškom koprivničkom HGSS-u, Koren: Na snage HGSS-a uvijek možemo računati u najzahtjevnijim zadatcima!

U prostorima Županijske uprave župan Darko Koren i pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Koprivnica Dejan Bojovski potpisali su Sporazum o financiranju redovne djelatnosti HGSS Stanice Koprivnica.

Župan je kazao da se financiranjem djelatnosti HGSS-a pokazuje koliko Županija vrednuje i cijeni njihov rad, kao važne sastavnice županijskog sustava civilne zaštite. Također je istaknuo kako članovi HGSS-a odlično odrađuju svoj posao, a naglasak je stavio na njihovu organiziranost, spremnost djelovanja u najzahtjevnijim situacijama i posvećenost edukaciji.

-Znamo da na snage HGSS-a uvijek možemo računati u najzahtjevnijim zadatcima te vam zahvaljujem na odličnoj suradnji koja traje već šestu godinu. Uz Koprivnicu, potrebno je istaknuti i vaš angažman u ispostavama u Križevcima i Đurđevcu te na drugim lokacijama na području naše županije. Svake godine nastojimo kroz materijalnu potporu pokazati da vrednujemo sve što radite te napraviti iskorak u tom smislu jer smo svjesni kako vaš posao zahtijeva ulaganje u opremu i edukaciju. Još jednom hvala na svemu što činite za zaštitu i sigurnost naših građana – naglasio je župan.

Zamjenik župana, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić također je zahvalio članovima HGSS-a na kvalitetnoj suradnji te istaknuo kako je gorska služba spašavanja jedna od najznačajnijih sastavnica u sustavu civilne zaštite koja od svojeg osnutka pokazuje iznimne sposobnosti.

-Jedna ste od najvažnijih operativnih snaga našeg sustava, izvrsno surađujete s ostalim sastavnicama i bez vas cjelokupni sustav zaštite ne bi bio tako dobar. U ovom vremenu koje je isprepleteno kriznim situacijama pokazali ste da se na vas itekako može računati, a ne smijemo zaboraviti niti vaše redovne aktivnosti posebice u dijelu turističkog aspekta koji je vezan za Kalnik i Dravu gdje svojim prisustvom i intervencijama pružate zaštitu stanovnicima naše županije – istaknuo je Ljubić te poželio što manje intervencija tijekom godine.

Ispred HGSS-a Stanice Koprivnica obratio se pročelnik Dejan Bojovski koji je zahvalio Županiji na kontinuiranoj pomoći.

-Zadovoljstvo nam je što nas pratite od našeg osnutka i što ste nam velika podrška jer bez vaše pomoći ne bi niti postojali. Kontinuirano radimo na poboljšanju našeg sustava, izvrsno surađujemo sa svim drugim žurnim službama, a veliku pozornost polažemo na daljnje usavršavanje naših članova kroz razne edukacije te nabavku moderne opreme kako bi mogli pružiti još više u teškim situacijama kojih ne nedostaje. Trenutno provodimo i aktivnosti na uređenju prostora budućeg sjedišta HGSS Stanice Koprivnica koji se nalaze na Čardi. Hvala vam što nam pomažete kako bi uvjeti našeg rada bili još bolji – zaključio je pročelnik Bojovski.

sjever.hr/kckzz.hr
10.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.