Now Reading:
Evo koliko se povratnika javilo za Vladinu mjeru od 200.000 kuna…
Full Article 2 minutes read

Evo koliko se povratnika javilo za Vladinu mjeru od 200.000 kuna…

Vlada je s 200 tisuća kuna od ove godine htjela natrag privući sve koji su iselili tražeći bolji život. U mjesec dana, doznaje RTL, privukli su samo jednu osobu. Za ovu mjeru Vlada je osigurala milijardu i 20 milijuna kuna.

Ipak se ne pakiraju koferi za povratak u Hrvatsku! Vladinu mjeru za sada je zatražila samo jedna osoba!

– Smatram ovu mjeru jednim bezobraznim udarcem za sve one koji ostaju u Hrvatskoj, rade i trude se usprkos svemu. Razmislila bih o povratku u Hrvatsku jedino kad bi se novci uložili u borbu protiv korupcije, u borbu protiv nepotizma – rekla im je Eva Feldman iz Lisabona u Portugalu.

Sa suprugom i djecom za boljim životom pobjegla je i Ana-Marija. U Irskoj je već osam godina. Nezaposlenost, loša plaća, uvjeti rada, stambeno pitanje, to su glavni razlozi iseljavanja.

– Bila sam 10 godina obrtnica u Hrvatskoj i to je jedno užasno iskustvo. Bespovratne poticaje ne bih nikad prihvatila, za jedne takve u Hrvatskoj sam bila i jamac i na kraju, zato što biznis nije opstao, uzeli su nam i poticaj i 2000 eura kamate – govori Ana-Marija Hota iz Irske.

Ministar rada Josip Aladrović o svemu daje svoje mišljenje.

– Mi ćemo tek nakon godinu dana moći evaluirati i reći je li ta mjera bila dobra, je li poručila prije svega ekonomski, a onda i demografski rezultat koji smo htjeli, sada je prerano donositi zaključke – izjavio je.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

www.sjever.hr / rtl.hr
10.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.