Now Reading:
Župan Koren ugostio pripadnike vjerskih zajednica: Hvala vam na doprinosu i angažmanu, riječima podrške i nade u ovom teškom i izazovnom vremenu
Full Article 2 minutes read

Župan Koren ugostio pripadnike vjerskih zajednica: Hvala vam na doprinosu i angažmanu, riječima podrške i nade u ovom teškom i izazovnom vremenu

Župan Darko Koren, uz zamjenika župana Ratimira Ljubića, predsjednika Županijske skupštine Damira Felaka i pročelnike županijskih upravnih tijela, upriličio je u Koprivnici tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica s područja županije.

Prijemu su prisustvovali dekan Koprivničkog dekanata Dominik Vukalović, dekan Križevačkog dekanata Stjepan Soviček, izaslanik dekana Cirkvenskog dekanata vlč. Franjo Faltak, predstavnik Pravoslavne crkve paroh koprivnički jerej Radovan Dimitrić, predstavnik Grkokatoličke crkve župnik katedrale Presvete Trojice u Križevcima Mihajlo Simunović, predstavnica Evangeličke crkve župnica Crkvene općine Legrad Davorka Horvat i predstavnik Adventističke crkve pastor Neven Relić.

Župan Koren je predstavnicima vjerskih zajednica zahvalio na iskrenoj suradnji te naglasio kako je u okolnostima pandemije zajedništvo među ljudima i duhovna stabilnost potrebnija nego ikad jer samo se na taj način može prebroditi teško vrijeme koje nas opterećuje.
-Hvala vam na doprinosu i angažmanu, riječima podrške i nade, koje ste iskazali u vašim crkvenim zajednicama hrabreći nas sve zajedno u ovom vremenu koje je vrlo teško i izazovno. Svatko od nas u svojoj ulozi nastoji doprinijeti da nam društvo bude još bolje, tomu težimo svakoga dana, možda koristimo drugačije alate, ali imamo isti zajednički cilj – rekao je Koren.

Dodao je da Županija kroz proračun i programe već godinama, u skladu s mogućnostima, pomaže u materijalnom smislu i na taj način se i simbolički želi odužiti za ono što vjerske zajednice daju ljudima u vjerskom, duhovnom  smislu.
-Vjerujem kako će naš prijateljski odnos i dalje biti na ovako visokoj razini – istaknuo je župan te svima poželio da godina bude zdravija i sretnija.

Ispred dekanata Varaždinske biskupije okupljenima se obratio dekan Koprivničkog dekanata Dominik Vukalović, a ispred Bjelovarsko-križevačke biskupije i Križevačkog dekanata Stjepan Soviček te naglasili važnost zajedništva u kršćanskoj zajednici i pozvali na ekumenizam i širenje dobrote, vjere i ljubavi kako bi svakodnevica bila još više ispunjena optimizmom koji danas sve više nedostaje u životima ljudi.

www.sjever.hr(kckzz.hr
09.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.