Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija najjača hrvatska kontinentalna destinacija – župan Kolar: Ako se po jutru dan poznaje, pred nama je odlična godina!
Full Article 2 minutes read

Krapinsko-zagorska županija najjača hrvatska kontinentalna destinacija – župan Kolar: Ako se po jutru dan poznaje, pred nama je odlična godina!

Ako se po jutru dan poznaje, pred Krapinsko-zagorskom županijom je odlična turistička godina. Naime, prema najnovijim podacima o dolascima i noćenjima, zabilježen je značajan rast u odnosu na isto razdoblje lani, pa župan Željko Kolar s pravom naglašava da je Krapinsko-zagorska županija, ako se izuzmu Plitvička jezera, najjača kontinentalna destinacija u Hrvatskoj.

-Moram reći da smo se vrlo dobro izbrendirali – rekao je Kolar te dodao kako ove godine kreću s podbrendiranjem i rebrendiranjem Zagorja – Bajke na dlanu.

S 150.000 dolazaka i 304.000 noćenja Zagorje je ostvarilo veći broj noćenja i dolazaka nego Varaždinska i Međimurska županija zajedno. To je u odnosu na rekordnu 2019. godinu 84 posto dolazaka i 81 posto noćenja. Uz odlične turističke pokazatelje, u Krapinsko-zagorsku županiju vraćaju se i najbrojniji gosti, Slovenci.

-Ako se po jutru dan poznaje, pred nama je odlična godina, jedino ne možemo utjecati na pandemiju koronavirusa – poručio je Kolar.

Kako je naglasio, analiza je pokazala da popunjenost smještaja ovisi o broju zvjezdica što bi iznajmljivačima trebao biti poticaj za ulaganje u višu kategorizaciju.

-Mi ćemo kroz određene mjere i bespovratne potpore potencirati ili subvencionirati razliku od zvjezdice do zvjezdice kako bi ljudi investirali i podigli konkurentnost ukupne destinacije – najavio je Kolar dodavši kako je pred krapinsko-zagorskim hotelijerima investicijski ciklus u kojem se priprema izgradnja dodatnih kapaciteta od otprilike 450 kreveta što je odličan rezultat.

tklopotan / www.sjever.hr
06.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.