Now Reading:
Župan Posavec u Donjoj Dubravi: Županija snažno podržava sve infrastrukturne projekte i razvojne planove
Full Article 3 minutes read

Župan Posavec u Donjoj Dubravi: Županija snažno podržava sve infrastrukturne projekte i razvojne planove

Župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem i direktorom Turističke zajednice Međimurske županije Rudijem Grulom posjetio je općinu Donja Dubrava te održao je radni sastanak s načelnikom općine Marijanom Vargom i njegovim suradnicima.

Načelnik Varga prezentirao je aktualne projekte vezane uz razvoj Donje Dubrave istaknuvši skori završetak radova na najvećem kapitalnom projektu u komunalnoj infrastrukturi, aglomeraciji Donja Dubrava, izgradnji pješačko biciklističkih staza te želji da se cijelo područje općine snažnije pozicionira sa svojim kulturnim i turističkim vrijednostima. 

-Kako je Međimurska županija pokrenula 3. Izmjene i dopune prostornog plana, Općina će prijaviti uređenje i revitalizaciju prostora uz stari tok rijeke Drave sa željom da se revitalizacijom urede parkovi, šetnice i vidikovci, ali i urede tematski parkovi splavarstva, biološke raznolikosti, turističkih destinacija, europskog prijateljstva i dravskog kamena. Za taj se projekt priprema rješavanje imovinsko pravnih odnosa, izrada projektne dokumentacije nakon čega će se prijaviti na otvorene natječaje iz EU fondova – rekao je Varga.

Župan Posavec naglasio je snažnu podršku u pretvaranju zgrade Hirschler u centru Donje Dubrave u interpretacijski centar Međimurske popevke, koja je na listi nematerijalne baštine UNESCO-a, kao trajnu zahvalnost velikoj međimurskoj čuvarici narodnih pjesama Teti Lizi. Nakon obnove Osnovne škole, Međimurska županija je osigurala sredstva za izgradnju potrebnog spremišta i stajališta za školski autobus, u tijeku je nabavka nastavne opreme za potrebe matične i područne škole u Donjem Vidovcu, a prije nekoliko mjeseci Međimurska županija dodijelila je zemljište Općini kako bi se Dječji vrtić „Klinčec“ mogao kandidirati na Europski projekt rekonstrukcije i opremanja dječjeg vrtića, s ciljem boljih prostornih i materijalnih uvjeta rada.

Župan je s načelnikom Općine potpisao i Sporazum o sufinanciranju ovogodišnjih 15. jubilarnih Dana ljuka i ekološke proizvodnje na kojem ekološki proizvođači iz Međimurja, Podravine i drugih krajeva izlažu svoje ekološke proizvode i štite domaću proizvodnju.

U spomen na Predraga Jurčeca prvog poginulog branitelja iz Međimurske županije u Domovinskom ratu koji je kao hrvatski gardist ubijen u Iloku, na mjestu bivše karaule izgrađeno je Spomen izletište, a Međimurska županija će financijski sudjelovati u njegovoj daljnjoj obnovi.

Župan Posavec posjetio je i novog župnika Župe svete Margarete, velečasnog Stjepana Berljaka s kojim je potpisan Sporazum o nastavku projekta obnove oltara župne crkve. U protekle dvije godine izvedena je kompletna sanacija pročelja zvonika kao i sanacija lađe Župne crkve, čime se spriječilo daljnje propadanje vanjskog dijela crkve.

-Za sve kapitalne i infrastrukturne projekte te planove za daljnji razvoj ovog dijela donjeg Međimurja, Županija će preko stručnih službi i razvojnih agencija pružiti pomoć i podršku u izradi projektne dokumentacije te prijavi na sve natječaje koji će se otvarati – zaključio je župan Posavec.

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
27.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.