Now Reading:
Vatrogasci u Koprivničko-križevačkoj županiji imaju 18 obljetnica
Full Article 2 minutes read

Vatrogasci u Koprivničko-križevačkoj županiji imaju 18 obljetnica

U prostorijama DVD-a Koprivnica održan je radni sastanak s predstavnicima vatrogasnih organizacija koje tijekom 2022. godine planiraju održati obilježavanje svojih godišnjica rada i postojanja ili organizirati vatrogasna natjecanja. Za obilježavanje godišnjica postojanja i humanog djelovanja prijavilo se 18 te za organizaciju natjecanja 11 vatrogasnih organizacija.

Pored predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darka Palaša, radnom sastanku su nazočili i njegovi zamjenici Miroslav Petračija i Goran Matoničkin.

Predsjednik Darko Palaš istaknuo je da iako živimo u vrijeme pandemije moramo nastojati unaprijed planirati svoje aktivnosti i zajednički nastojati da sve planirano i ostvarimo.

Prisutni su upoznati s načinom financiranja pojedinih aktivnosti, potrebnom dokumentacijom, kako prilikom obilježavanja obljetnica, tako i prilikom organizacije vatrogasnih natjecanja i kupova. Zamjenik predsjednika VZŽ Goran Matoničkin naglasio je da će ove godine puhački orkestar DVD-a Đurđevac biti domaćin susreta puhačkih orkestara.

Svi prisutni upoznati su da se do 1. ožujka 2022. godine putem Vatronet-a mogu izvršiti prijave vatrogasnih sudaca za produženje sudačkih licenci, a u istom roku se mogu prijaviti i novi kandidati za vatrogasne suce. Isto tako, svima je skrenuta pažnja da se do 30. siječnja 2022. godine izvrše prijave za osposobljavanja za vatrogasna zvanja. Ukoliko ćemo imati prijavljenih kandidata za polaganje stručnog ispita, VZŽ će organizirati seminar kako bi se kandidatima pomoglo u polaganju istoga. U raspravi je istaknuta problematika oko vatrogasnih priznanja i odlikovanja, te unosa podataka u Vatronet.

Tijekom rasprave, financiranje redovnih servisa i pregleda vatrogasnih vozila i opreme, koja su nabavljena putem projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“, istaknuto je kao golemi problem.

Predsjednik Palaš istaknuo je da će tijekom mandata, nastojati obići sve vatrogasne organizacije u županiji, te da se u narednom razdoblju vatrogasne organizacije moraju više uključivati u realizaciju dobivanja financijskih sredstava iz EU fondova. Svjesni su da nemaju puno iskustva u tome, međutim zato je imenovan Odbor za EU fondove koji će svim vatrogasnim organizacijama pomoći u realizaciji prijava.

izvor: Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije
22.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.