Now Reading:
U Varaždinskoj županiji sve više škola online, tri po modelu B – evo koliko je zaraženih u školama
Full Article 2 minutes read

U Varaždinskoj županiji sve više škola online, tri po modelu B – evo koliko je zaraženih u školama

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije intenzivno prati situaciju na našem području, ali i u regiji, te prema tome organizira sve aktivnosti, kao i rad svih institucija vezanih uz zaštitu zdravlja građana, naglasila je u petak načelnica Stožera Silvija Zagorec.

-Za svaku školu se pojedinačno razmatra epidemiološka situacija. Od 33 osnovne i 13 srednjih škola, kojima je Varaždinska županija osnivač, s današnjim danom je na online nastavu prešlo šest osnovnih i četiri srednje škole, a mješoviti oblik nastave imaju još tri srednje škole – kazala je Zagorec.

Online nastava od danas je organizirana u osnovnim školama Vidovec, Ljubešćica, Bisag, Sveti Đurđ, Sračinec i Martijanec te u Medicinskoj i Srednjoj strukovnoj školi, u Prvoj gimnaziji i Glazbenoj školi, dok se model B, tzv. mješoviti oblik nastave, odvija u SŠ Novi Marof, na Drugoj gimnaziji Varaždin i u SŠ Ivanec.

Broj zaraženih u školama

S današnjim su danom u osnovnim školama pozitivna 342 učenika, odnosno 4 posto od ukupnog broja, dok ih je u samoizolaciji 1864 ili 20 posto, a nastavu online prati 130 razrednih odjela ili 21 posto.
Zaraženih je zaposlenika 66, što je 0,7 posto, a u samoizolaciji su 52 djelatnika ili 06 posto.

U srednji školama je pozitivno 198, odnosno 3 posto učenika, a u samoizilaciji ih je 1.059, odnosno 16 posto, dok je 109 razreda online.
Zaraženih zaposlenika u srednjim školama je 43-oje ili 0,7 posto, a u samoizolaciji 28 ili 0,4 posto.

a.kučić/sjever.hr
21.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.