Now Reading:
Novomarofska Pinta i ove godine priprema pravu veselicu za Vincekovo, uz vino, gulaš, kobasice na ražnju, domaću glazbu…
Full Article 2 minutes read

Novomarofska Pinta i ove godine priprema pravu veselicu za Vincekovo, uz vino, gulaš, kobasice na ražnju, domaću glazbu…

Udruga vinogradara i voćara «PINTA» Novi Marof, uz posebno zalaganje svojih članova iz Oštrica, organizira proslavu blagdana vv. Vinka tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova udruge te svih ostalih dobrodošlih građana.

Proslava će se održati na otvorenom, u subotu 22. siječnja 2022. s početkom u 12 sati, u Oštricama – Kotari, kod kapelice.

Program će početi u podne, svetom misom i blagoslovom vinograda i vinogradara,a misu će predvoditi Mihael Čavlek, župnik župe Oštrice. Uslijedit će prigodni obred rezidbe i kičenja trsa kojeg će prema „Križevačkim štatutima“ predvoditi ceremonijal mešter Krunoslav Čolo.

Slijedi veselica uz dobru glazbu sastava „FIŠKALI“ te jelo i piće (vino, kuhano vino, vinski gulaš, kobasice, slanina i jeger na ražnju) kojim udruga „Pinta“ tradicionalno časti svoje članove i ostale građane. Nastupiti će i kuburaši –„Grebengradske haramije“ iz Novog Marofa.

Na manifestaciji je red kupiti suvenir čašu ili kriglicu s natpisom „Pinta“ – Vincekovo 2022. – Kotari po cijeni od 30 kuna, a za sve koji kupe svoju kupicu, jelo i piće bit će besplatni.

S obzirom na propisane epidemiološke mjere sa sobom svakako ponesite EU COVID 19 potvrdu, negativan PCR test ili negativan brzi antigenski test jer je to uvjet za ulazak u prostor gdje će se odvijati manifestacija “VINCEKOVO“, a koji će biti kontroliran.

Samo u slučaju izuzetno lošeg vremena (snježna vijavica, neprohodni putevi), druženje će se odgoditi za tjedan dana, o čemu će eventualna obavijest biti objavljena na Radiju Novi Marof.

www.sjever.hr
21.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.