Now Reading:
Župan Stričak uzvratio svom prethodniku Čačiću za prozivke. STRIČAK ” Hotel Jupiter je poput tibetanskog Jetija, svi pričaju o njemu, a nitko ga nije vidio”. HDZ-ovom županu umjesto hotela cilj je graditi sveučilišni kampus i bolnice
Full Article 3 minutes read

Župan Stričak uzvratio svom prethodniku Čačiću za prozivke. STRIČAK ” Hotel Jupiter je poput tibetanskog Jetija, svi pričaju o njemu, a nitko ga nije vidio”. HDZ-ovom županu umjesto hotela cilj je graditi sveučilišni kampus i bolnice

Nakon što je bivši župan Radimir Čačić optužio čovjeka koji ga smijenio s vlasti, aktualnog župana Anđelka Stričaka, da je stopirao ulaganje od 600 milijuna kuna u Varaždinske Toplice, nije se dugo čekao odgovor.

Naime, radi se o jednom od prioriteta bivše vlasti, odnosno izgradnji hotela Jupiter, za što je župan Stričak slikovito rekao da je taj hotel poput tibetantskog Jetija, svi o njemu pričaju ali ga nitko nije vidio.

-Mi smo u našim arhivama pronašli svega jednu sličicu uz taj projekt i to iz 2013. odnosno iz doba župana Predraga Štromara – pojasnio je Stričak te naglasio da je taj projekt napravljen da bi tadašnji župan Čačić sigurno ishodio potrebne dozvole.

Da i to slikovito dočara koristi se stilom nastupa Čačića odnosno imitirajući njegov glas “nisi valjda toliko glup da ne možeš sam sebi izdati ili napisati građevinsku dozvolu” aludirajući da je taj projekt postoji da bi zasigurno sada postojala i građevinska ili lokacijska dozvola.

-Pozivam bivšeg župana Čačića da dostavi tu građevinsku dozvolu ili lokacijsku, da dostavi taj glavni projekat ili idejni vezan za izgradnju hotela Jupiter. U arhivi Varaždinske županije o tome nema ničeg. Bila je prijava samo imenom i prezimenom na Razvojni sporazum Sjever bez ičeg drugog. Doslovce samo prijava “mi želimo 600 milijuna kuna za izgradnju hotela” – bio je precizan Stričak koji je doduše potvrdio da su susjedne županije prijavljivale slične projekte ali su ti projekti vezani za zdravstvo, a ne za izgradnju hotela s pet zvjezdica.

SONY DSC

-Naravno da sam negdje u srpnju prošle godine taj hotel, to jest ništa od projekta, maknuo iz prijave za Razvojni sporazum Sjever i uvrstio izgradnju kampusa Fakulteta organizacije i informatike. Kada se kampus izgradi i kada se u desetak godina odškoluje, iznjedri tisuću mladih, ambicioznih stručnjaka oni će dati vrijednost desetak hotela Jupiter – jasan je bio župan te zaključio.

-Uloga Županije nije da gradi hotele i motele, nego da gradi škole i bolnice. Znači DA kampusu FOI-a – NE hotelu Jupiter za što ne postoji ništa. DA obrazovanju NE reformističkim benđikama – završio je Stričak.

s.kalajdžija/sjever.hr 21.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.