Now Reading:
TUGA U MEĐIMURJU Posljednji ispraćaj Franje Bukala – dugogodišnjeg načelnika Orehovice i vijećnika međimurske Skupštine koji je život posvetio radu za opće dobro
Full Article 2 minutes read

TUGA U MEĐIMURJU Posljednji ispraćaj Franje Bukala – dugogodišnjeg načelnika Orehovice i vijećnika međimurske Skupštine koji je život posvetio radu za opće dobro

U Društvenom domu Podbrest održana je komemoracija za Franju Bukala, dugogodišnjeg načelnika Općine Orehovica i vijećnika Skupštine Međimurske županije, koji je preminuo u petak u 68 godini života nakon duge i teške bolesti.

Svoj mandat načelnika Općine Orehovica obnašao je u razdoblju od 2001. do 2021. godine, za vrijeme kojeg je svojim predanim radom unaprijedio život mještanima. Ostat će zauvijek upisan u knjigu povijesti Međimurja, kao osoba zahvaljujući kojoj su učinjeni mnogi pomaci u njegovom rodnom Podbrestu, u Općini Mala Subotica u kojoj je bio zamjenik načelnika i u Općini Orehovica kojoj je posvetio punih 20 godina kao načelnik.

Najponosniji je bio na izgradnju Osnovne škole i sportske dvorane u Orehovici, ali i na rad svih udruga i klubova na području općine. Svojim svakodnevnim radom, požrtvovnošću pokazao je pravu vrijednost posvetivši život radu za opće dobro, a nakon godina stjecanja iskustva rado je dijelio svoje znanje s mlađim generacijama. Za svoj rad primio je i najvišu županijsku nagradu, Nagradu Zrinskih 2015. godine.

Počast su mu uz članove obitelji odali izaslanstvo Međimurske županije, Skupštine Međimurske županije, Općine Orehovica, njegovi prijatelji i brojni sumještani, a prigodnim govorima oprostili su se lovci LD Prepelica Mala Subotica, vatrogasci DVD-a Podbrest, načelnica Općine Orehovica Dijana Novak, predsjednik Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke Međimurske županije Nenad Hranilović, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Posljednji ispraćaj održan je u subotu u 14:00 sati, na groblju u Podbrestu.

Foto: STUDIO M
www.sjever.hr / Međimurska županija
15.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.