Now Reading:
Načelnik Ban: Tendenciozni i neistiniti navodi u medijima dio su strategije nezadovoljne političke opcije koja se nije uspjela domoći vlasti u Općini Bedekovčina!
Full Article 2 minutes read

Načelnik Ban: Tendenciozni i neistiniti navodi u medijima dio su strategije nezadovoljne političke opcije koja se nije uspjela domoći vlasti u Općini Bedekovčina!

Općina Bedekovčina cjelokupni postupak dogradnje vrtića, od samog postupka izrade potrebne dokumentacije i pribavljanja svih dozvola do odabira izvođača, napravila je u potpunosti transparentno i u skladu sa svim zakonskim propisima. Netočne informacije i zlonamjerni zaključci koje je objavio jedan lokalni medij u potpunosti su neistinite i nemaju nikakve veze sa stvarnim i realnim činjenicama, objavio je na svom Facebook profilu načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban.

Radi se o navodima u jednom lokalnom mediju koji piše da je načelnik Ban namještanjem posla projektiranja vrtića oštetio općinski proračun za više od 350.000 kuna te da je za to uzeo proviziju.

-Tendenciozno pisanje i (ne)namjerno donošenje krivih zaključaka ide na dušu onih koji zajedno sa svojim “izvorima” informacija žele loše mještanima Općine Bedekovčina. Ukoliko pojedini urednici smatraju da je stavljanjem znaka upitnika na kraj netočnog i klevetajućeg naslova sve u redu te u skladu sa pravilima novinarske struke to će svoje uvjerenje morati pojasniti nadležnom sudu – najavio je načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban ističući da će, prije svega radi zaštite digniteta mještana općine Bedekovčina i same Općine, prepustiti nadležnim pravosudnim tijelima da donesu odluku može li se na takav način štetiti cjelokupnoj općini i njenim građanima.

Ujedno je ponovio kako ovakvi napisi u lokalnom mediju nisu slučajni već je to cjelokupna osmišljena negativna strategija protiv Općine Bedekovčina u kojoj se jedna politička opcija nije uspjela popeti na toliko željene vladajuće pozicije.

-Što se tiče samog vrtića već ranije je nadležno ministarstvo u HDZ-ovoj Vladi čudnim odlukama u natječaju onemogućilo Općinu Bedekovčina da dogradi vrtić nacionalnim i EU sredstvima. Kada smo kao Općina i njeni građani odlučili sami dograditi vrtić vlastitim sredstvima sada ti isti politički akteri rade sve kako bi spriječili otvaranje vrtića. Ovakvo tendenciozno pisanje neistina samo je dio te strategije o čemu će pravosuđe, nakon podnošenja prijave od strane Općine, reći svoje mišljenje – zaključio je načelnik Ban.

www.sjever.hr
15.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.