Now Reading:
Provjerili smo gdje Varaždinci provode zimski odmor – neki skijališta zamijenili plažom
Full Article 2 minutes read

Provjerili smo gdje Varaždinci provode zimski odmor – neki skijališta zamijenili plažom

Sezona skijanja je u punom jeku, stoga smo odlučili provjeriti kakve su preferencije Varaždinaca za provođenje godišnjeg odmora u zimskim mjesecima.

Kako nam je potvrđeno iz jedne turističke agencije, interes varira ovisno o destinaciji, a završetkom školskih praznika zavladalo je blago zatišje. Naime, kao i obično, udarni period traje do 10. siječnja prije povratka djece u školu, dok je u veljači taj broj skijaša znatno manji vjerojatno i zbog dosta viših cijena u tom periodu.

Iako je interes puno manji nego pretprošle godine, u odnosu na lani ipak je u porastu. S obzirom na pandemiju i učestale promjene epidemioloških mjera i uvjeta za ulazak u pojedinu zemlju cijene su nešto porasle, a kako nam je potvrđeno, ski karte skuplje su iz godine u godinu.

Koje su to destinacije za svoj zimski odmor birali Varaždinci? Možda najveći interes zabilježen je za slovenska skijališta, a bookirala su se i ona u Francuskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini gdje su kapaciteti popunjeni do 15. siječnja, dok je Austrija totalno podbacila, barem što se Hrvata tiče, rekli su nam iz varaždinske turističke agencije.

Obzirom na postrožavanje mjera, daljnjih upita za skijališta je sve manje, a naravno, kao i uvijek, ima onih koji će radije pobjeći u toplije krajeve pa biraju destinacije poput Tenerifa.

Sljedeći val putovanja, očekuje nas za romantično Valentinovo, Dan žena i Uskrs za koje već postoje neki upiti, rekli su nam u agenciji.

abrkic/sjever.hr
15.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.