Now Reading:
Počelo je drugo polugodište – provjerili smo kakvo je stanje u školama na sjeveru Hrvatske
Full Article 2 minutes read

Počelo je drugo polugodište – provjerili smo kakvo je stanje u školama na sjeveru Hrvatske

U ponedjeljak je u školama diljem Hrvatske započelo drugo polugodište, a iako su se brojni nadali da će zbog sve lošije epidemiološke situacije praznici biti produženi, to se nije dogodilo, već je prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja krenula nastava uživo.

I dok nijedna županija u Hrvatskoj nije odlučila da će učenici svih škola slušati nastavu online, provjerili smo kakvo je stanje na sjeveru Hrvatske i jesu li učenici svih međimurskih, zagorskih, varaždinskih i koprivničko-križevačkih škola u svojim klupama ili pak postoje izuzeci.

Većina učenika diljem Hrvatske u ponedjeljak se vratila u školske klupe, a ista je situacija i u Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji te Gradu Varaždinu koji je osnivač sedam osnovnih škola.

Naime, kako su nam potvrdili iz sve četiri Županije i Grada, učenici svih škola kojima su osnivači županije, odnosno Grad Varaždin na nastavu su krenuli uživo.

Tek manji broj škola je zbog epidemije odlučio nastavu organizirati online, točnije 24 škole u osam županija, Zadarskoj, Splitsko – dalmatinskoj, Šibensko – kninskoj, Vukovarsko – srijemskoj, Sisačko – moslavačkoj, Dubrovačko – neretvanskoj i jednoj u Gradu Zagrebu gdje će učenici viših razreda Osnovne škole Ivanja Reka školske klupe zamijeniti laptopima.

S obzirom na epidemiju preostaje nam vidjeti kako će se situacija u školama razvijati i hoće li nastava prema modelu A utjecati i na porast broja zaraženih učenika i profesora te posljedični prelazak na nastavu na daljinu – nadamo se da neće.

tklopotan / www.sjever.hr
10.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.