Now Reading:
NEMA OPUŠTANJA, Skuliber: Broj novooboljelih pada, ali sve sporije!
Full Article 2 minutes read

NEMA OPUŠTANJA, Skuliber: Broj novooboljelih pada, ali sve sporije!

Na posljednjoj ovogodišnjoj konferenciji za medije o aktualnoj epidemiološkoj situaciji, načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber naglasio je kako broj novooboljelih na 100 tisuća stanovnika u proteklih tjedan dana, ali sve sporije zbog čega nema mjesta za opuštanje.

Kako je pojasnio, prosjek novozaraženih u proteklih sedam dana iznosi 361, dok je prošli četvrtak iznosio 388, a tjedan prije toga 455.

-Govoreći o apsolutnim brojkama u sedam dana imali smo 450 novooboljelih, a u istom intervalu, tjedan dana prije 484. U četvrtak smo imali 108 novooboljelih, u srijedu 98, a u utorak 99. To su redom najviše dnevne brojke u posljednjih dva tjedna, pa trend u zadnja tri dana baš i nije dobar – istaknuo je Skuliber dodavši kako se ovog tjedna dnevni broj hospitaliziranih kretao između 19 i 22 što predstavlja blago povećanje u odnosu na prošli tjedan.

Na covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice trenutno je hospitalizirano 20 pacijenata, a dnevni prosjek hospitaliziranih u dvije bolnice, Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana te Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice pada.

U proteklih sedam dana preminulo je sedam covid pozitivnih osoba, a postotak pozitivnih nalaza u razdoblju od 23. do 29. prosinca iznosio je 39 posto.

-Ovo je nakon pet tjedana pada, drugi tjedan zaredom da raste udio pozitivnih – poručio je Skuliber i izvijestio o broju zaraženih u zdravstvenim i ustanovama koje pružaju uslugu smještaja.

U zdravstvenim ustanovama u Krapinsko-zagorskoj županiji trenutno je sedmero pozitivnih djelatnika, od kojih ih je šest zdravstvenih, što u usporedbi s prošlim tjednom kada ih je bilo deset, od kojih devet zdravstvenih predstavlja pad. U ustanovama koje pružaju socijalnu uslugu smještaja, u jednom su domu pozitivna tri korisnika, dok ih je prošli tjedan u dva doma bilo šestero zaraženih. Istovremeno je u pet domova pozitivno sedam djelatnika, a tjedan prije u šest domova bilo je sedam pozitivnih djelatnika.

tklopotan / www.sjever.hr
31.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.